Bren nije poginuo (mada ne znam ko bi se radovao zbog toga) a to sto je izgledalo kao da jeste... Mika je bio totalno, ali totalno nebitan lik - nebitniji cak i od Lejdi. Za Dzorija si u pravu - na njega sam zaboravio, Roberta nisam nesto ni racunao u te "nase" - on je ipak kralj i kao takav je svaciji al' OK... Sirio - jesi li siguran da je poginuo posto se ni nakon citanja ostalih delova knjige ne moze sa sigurnoscu reci sta se desilo sa njim... Nagadja se da se pojavio kao neko sasvim drugi ali otom-potom...
OK poginuli su i ostali severnjaci i Septa Mordejn itd, itd, ali ako zapazis moj post namerno sam stavio tamo "jos onih likova koji se mogu smatrati bitnijim" jer u citavoj prici, uz sve duzno postovanje, nekako ne smatram da je Ned u citavom dosadasnjem delu serije bio isto bitan kao neki tamo obican clan njegove garde koji je ubijen...
Kad u filmu koji bi se bavio recimo iskrcavanjem u Nordmandiji pogine sila saveznickih vojnika niko i ne obrati paznju na to, ali kad pogine neki bitniji lik, nosilac naslovne uloge - to se vec da komentarisati pa tako i ovde, Nedova smrt nece bas podjednako da se primi kod svih koji gledaju seriju a nisu citali knjige kao sto je primljena smrt onih jadnika koji su u prosloj seriji ubijeni dok su tovarili kofere - isn't it.