Slažem se sa ovim što ste rekli za bitke. Para nije bilo, ali su bar mogli da ubace scenu u kojoj Džejmi ubija Kastarkove sinove, neku akciju. Takodje, Grey Wind i dalje fali, ali je Rob odličan. Kada je rekao “I consent” setila sam se Kejtlinine misli iz knjige
He had never seemed more manly to her than he did in that moment. Boys might play with swords, but it took a lord to make a marriage pact, knowing what it meant. Ne znam zašto je glumica iskolačila onako oči u tom trenutku.
Valder Frej je nedovoljno star, nedovoljno džangrizav i samo je jednom rekao heh, ali sam zadovoljna.
Šae. Jako sam se radovala kad sam čula da će Sibel Kekili glumiti Šae, jer sam mislila da će je postaviti kao Sibel u Head-On Fatiha Akina u kojem me je oduševila. Očekivala sam da vidim luckastu, površnu mladu devojku sa smislom za humor i voljom za životom. Ne znam zašto su joj oduzeli sve ove osobine kojim je privukla Tiriona u knjizi – Šae je mogla da ima egzotični akcent (glumica je Turkinja odrasla u Nemačkoj), a da istovremeno ne deluje kao misteriozna domina. Ne znam kako misle da izvedu da inače sumnjičavi Tirion veruje ovoj ženi, a da ne izgleda kao potpuna budala. Tirion se seća Tiše u trenutku kada je u smrtnoj opasnosti od planinskih klanova, pa je i razumljivo da priča o svojoj intimi sa potpunim strancem jer je taj dogadjaj jedna od njegovih najvećih trauma u životu. Ovako je ta scena potpuni promašaj.
Meštar Emon je mogao da izgleda manje smug, autoritativnije i za nijansu tužnije u onom razgovoru sa Džonom. Ta scena mi je jedna od omiljenih u prvoj knjizi i nisam baš najsrećnija kako je ispala.
Deni mi se i dalje ne svidja i ceo taj izuzetno bitan i dramatičan dogadjaj mi deluje zbrzano.
Sve u svemu, moj ukupni utisak se poklapa sa Lotinim. Epizodu vadi izuzetno uspešno finale, a najjača epizoda ostaje prethodna.