Oh draga moja, vidim da će nam Dany biti tačka spoticanja

Nemam prevelikih zamerki, i najviše mi se dopada kad krene da sikće na dotračkom, tad mi je najveći badass.
Na drugo gledanje ove epizode sam shvatila još par stvari - prvo, ne dopada mi se Sean Bean kao Eddard. Stalno ta znojava faca, poluotvorena usta, čak i strah, nema tu mnogo od onog hladan spolja-topao iznutra kakav je opisan u knjizi.
Zatim, scena sa Aemonom, iako mi se na prvu loptu dopala, u pravu je Nem kad kaže da izgleda smug - jer u toj sceni je trebalo da se zaplače zar ne? (mislim da u knjizi jeste; nebitno, trebalo je da se zaplače damn it!)
Generalno, mnogi glume i prodaju svoje uloge fenomenalno, ali opet ne odgovaraju mom viđenju likova, nadam se da razumete šta hoću da kažem - Kejtlin je recimo odlična, ali je morala biti privlačnija oku - parnjak Cercei - nebitno, to nije sprečilo Freja da joj izliže ruku, bljak, dok s druge strane Tyrion je fizički pun pogodak, ali je nekonzistentan u glumi

Sve u svemu, samo je par likova po meni
preslikano iz knjige u svakom smislu - Arya, Varys, Robert i par manjih likova, kao recimo Roderick Cassell. Većina ostalih su odlični, ali moji bookflashes se kose sa njima somehow. Najmanje mi se dopadaju Cercei i Littlefinger, ali eto bar je krajnji efekat isti - ne volim ih ni u knjigama

Sa Teonom imam najveći problem - u seriji mi je gotivan, u knjizi ga prezirem, mada hajde da sačekamo Ples, svima se čini da će imati jaimiphany