[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 379: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 379: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4586: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4588: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4589: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4590: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
www.tolkien.rs • Pogledaj temu - Game of Thrones serija - 1. sezona (SPOILERS AHOY!)

Game of Thrones serija - 1. sezona (SPOILERS AHOY!)

Martinov epski serijal, pun neočekivanih
obrta, spletki i pustolovine

Moderatori: High Duke, Margiloth, Nemini

Re: Game of Thrones serija (SPOILERS AHOY!)

Postod Aducabar u Pon Jun 20, 2011 5:06 am

Očekivano spora epizoda, bez uzbuđenja, epilozi i uvertira za narednu sezonu. Low point - JEBENA SEKSPOZICIJA U JEBENOJ DESETOJ EPIZODI! High point - naravno kraj (mada su Dotraci trebali da budu malo nadrkaniji). Zmajići su kul, CGI je rekao bih za TV standarde odličan, nadam se da će i jezovuke što pre da digitalizuju.
Slika

Korisnikov avatar
Zreo za penziju
Zreo za penziju

Pridružio se: Uto Mar 04, 2003 11:58 pm

Postod HilariusBookbinder u Pon Jun 20, 2011 9:50 am

- Since my earliest childhood a barb of sorrow has lodged in my heart. As long as it stays I am ironic if it is pulled out I shall die.
- People understand me so poorly that they don't even understand my complaint about them not understanding me.

Slika

"BOOKS ARE CAREFULLY FOLDED FORESTS
void of autumn
BOUND FROM THE SUN"
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 1:53 pm

Postod Lotlorien u Pon Jun 20, 2011 10:13 am

Jako dobra epizoda po meni.

Naravno, uvek su tu zamerke ( Piseli , Shae ::S:: ), ali all in all sam bas zadovoljna. Mormontov govor je mozda i najbolja scena u celoj sezoni! kao i kadar Leda na pocetku, brr. Deo kad Sansa pomisli da baci Dzofrija je fenomenalno uradjen, bukvalno su joj preneli misli na plato, svaka cast. :)
Malo mi je bezveze sto su onako nasli Deni - u prasini, tek ujutru, sa sve savrseno zavezanom kosicom, ali dobro. I mislim da mnogo fali detalj kad ona pre spaljivanja Drogoa trazi od Jogoa i ostalih da budu njeni krvorodnici, sto su oni odbili, ali nakon rodjenja zmajeva su klekli pred nju.
I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by.

I shall call him Squishy. And he shall be mine. And he shall be my Squishy!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
pooms!
pooms!

Pridružio se: Sre Dec 03, 2003 8:37 pm

Postod Daemon Blackfyre u Pon Jun 20, 2011 10:52 am

da, to bas fali. i bezveze je sto je dzora rekao "blood of my blood". nema on veze s tim. zmajevi su odlicni, prijatno sam iznenadjen. koliko se secam, ta scena se i jeste desavala nocju, i zavrsila u svitanje, mada je glupo sto su dotraci kao zaspali okolo, kao da se nista nije desilo.

miri maz dur je totalni promasaj. smetala mi je i ranije, al ovo je katastrofa. sav tekst je pogresno izgovorila, kretenski akcenat, ocajna gluma. cak su joj i isekli onaj deo "...when your womb quickens again, and you bear a living child...". debili. cela scena je generalno prebrzo odradjena, izgubila je debelo na dramaticnosti u odnosu na knjigu :|

mormontov govor je sjajan! slazem se. kao i sansa/dzofri. dobro su preneli i ono dzonovo vracanje. pajsel i jebena kurva, pa dokle vise ljudi ::S:: mislim riba je, s oprostenjem, prepichka, ali dosadili ste i bogu i narodu s tim bespotrebnim i smarackim dijalozima. i varis i maloprstic :chelo: ono je tragikomicno
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Avg 13, 2004 3:08 pm

Postod Aducabar u Pon Jun 20, 2011 11:33 am

Korisnikov avatar
Zreo za penziju
Zreo za penziju

Postod Nemini u Pon Jun 20, 2011 1:03 pm

Mogu samo da se složim sa ovim što ste napisali. ::S::

Na kraju balade, rekla bih da problem serije nije toliko u nedostatku budžeta, koliko u kreativnoj insuficienciji autora koji su propustili da na adekvatan način akcentuju težišne tačke prve knjige: Nedova smrt jeste bila dobra, kao i napad na Brena, ali pronalazak vukova u prvoj epizodi, oživljavanje utvara u 7.(?) i najzad proglašenje Roba za kralja i rodjenje zmajeva u ovoj epizodi su zbrzani i definitivno lišeni dramskog naboja koji imaju u knjizi. Razgovor izmedju Ket i Džejmija, jedan od najuzbudljivijih dijaloga u serijalu, je takodje upropašćen time što je podeljen. ASoIaF nije kvazi srednjevkovna hronika dvorskih intriga začinjena seksom kako je čitaju tvorci serije, već takodje priča o sukobu etičkih principa, preživljavanju i odrastanju, gubljenju iluzija, o borbi dobra i zla u svakom liku u svetu koji tone u haos. U prologu knjige čujemo uvodne akorde "song of ice", a na kraju je početak "song of fire" (for the first time in hundreds of years, the night came alive with the music of dragons) kroz koju dolazi katarza i nada koje u seriji jednostavno nema. A nema ih zato što, bez obzira na uspeli CGI, nema ni emocionalne tenzije koja prethodi rodjenju. Moj zaključak je mlako, kao i cela serija, i nažalost, daleko ispod izvornog materijala.
severe and puritanical
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Okt 14, 2005 10:22 pm

Postod Daemon Blackfyre u Pon Jun 20, 2011 1:08 pm

to sam zaboravio da spomenem. ajde sto su podelili dijalog, nego su ono cuveno "there are no men like me" uspeli da upropaste (a stvarno je podvig), time sto dzejmi u seriji to izgovara sa mesavinom bezvoljnosti/stida (!?) u potpunoj suprotnosti sa knjigom i njegovim karakterom uopste.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Nemini u Pon Jun 20, 2011 1:17 pm

Džejmijev lik je izgubio svu privlačnost za mene još na samom početku, u onoj dodatoj sceni sa Džonom u kovačnici. Od početka izgleda kao da je izgubio ruku.

Hitlerova reakcija na smrt Šona Bina:

severe and puritanical
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Okt 14, 2005 10:22 pm

Postod Aducabar u Pon Jun 20, 2011 1:50 pm

Slika

Šalu na stranu, čak i bez poređenja sa knjigom serija je u najboljem slučaju vrlo dobar (4). Preterana ekspozicija, nekoliko promašenih glumaca (Džon, Džejmi), nekoliko glupo napisanih likova (Maloprstić, Renli), preskakanje bitaka, diskutabilna režija na nekim mestima... Ipak, serija lepo izgleda (na to su izgleda najviše para potrošili), većina glumaca je dobra, neki savršeni, a tu je i nekoliko scena iz knjiga koje je uživanje gledati filmovane. Moglo je dosta bolje, nadam se da producenti slušaju zamerke gledalaca i da će ispraviti greške u budućnosti.

Korisnikov avatar
Zreo za penziju
Zreo za penziju

Postod m.ACA.k u Pon Jun 20, 2011 3:55 pm

Upravo pogledah, nisu baš morali da trpaju delove iz druge knjige ovde u prvu, jer je još bilo matarijala da se lepo doradi kraj. Scena sa Sansom i Džofrijem je odlična, deo sa Deneris je vrhunski, meni se posebnio svideo prezir koji vrca iz usta Miri Maz dur (ja sam je tako doživeo u knjizi, kao nekog ko je jedva čekao da izvrši svoju osvetu nad Kalom i da likuje dok se ovoj svet pretvorio u pepeo) mada su trebali dodati i deo "kada začneš zdravo dete" pored svih onih delova koje joj govori. Zmajevi su dobor odradjeni, čak iznenadjujuće dobro, očekivao sam veverice sa plastičnim krilima ili tako nešto. Sve u svemu super, dobra mi je scena i sa Sersei i Lanselom ;)

Arja izgleda odlično sa novom kosicom, baš ko što treba, Džakena su pokrili to sam bašh jurio da vidim ali ima kukuljicu na glavi :)

i OPET kurvetina Ros krade dragoceno vreme od serije(mada mi se svidoe deo kako matori piseli folira svoje kretanje umro sam od smeha, iako nepotrebna ova scena sa Ros je definitivno najbolja i najkorisnija, ako se to tako može nazvati). kao i petir vs evnuh, malo ga preteraše pobogu, džofri odlično igra ulogo gmaza malog, ovaj deo sa sečenjem jezika je zabavan :)

Sve u svemu odlično
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Nov 22, 2003 11:09 pm

Postod Daemon Blackfyre u Pon Jun 20, 2011 4:06 pm

jao boze lansela sam zaboravio ::S:: majko mila ako onu androgenu nakazu prikazu golu jos jednom poslacu paket-bombu ovoj dvojici nesrecnika

a jaquen je kul detalj :)
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod High Duke u Pon Jun 20, 2011 5:38 pm

Pokriveni Džaken? Ne bih rekao. Ja sam uveren da je Džaken bio onaj lik (bez belo crvene kose) koji je gledao Arju, a da je Biter pokriven.
Let your blows fall because faith is my shield and valor is my sword

A knight is sworn to valour
His hearth know only virtue
His blade defends the helpless
His might upholds the weak
His words speak only truth
His wrath undoes the wicked
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Jul 05, 2002 10:32 am

Postod Aducabar u Pon Jun 20, 2011 6:53 pm

Džaken je pod kapuljačom, u toku je kasting za glumca koji će ga igrati. A i valjda su debeli Biter i Rordž sa ožiljkom očigledni.

Korisnikov avatar
Zreo za penziju
Zreo za penziju

Postod High Duke u Pon Jun 20, 2011 7:28 pm

Greška je proistekla iz mog očekivanja da Biter bude deset puta gadniji, a da Rorge nema nos uopste. Njah, vidim sad po netu da nisam jedini koji je pomislio da je Rorge Jaqen. Previse deluje kao smeker za jednog zdepastog gadnog psihopatu i previše ima nosa.
Let your blows fall because faith is my shield and valor is my sword

A knight is sworn to valour
His hearth know only virtue
His blade defends the helpless
His might upholds the weak
His words speak only truth
His wrath undoes the wicked
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Jul 05, 2002 10:32 am

Postod Aducabar u Pon Jun 20, 2011 8:45 pm

Sad čekam Gorbasha da rejdžuje kako ovo nisu zmajevi, već viverni :mrgreen:

Korisnikov avatar
Zreo za penziju
Zreo za penziju

PrethodniSledeća

Povratak na Pesma leda i vatre