Nema, oni su mene davno kupili tako da ne odustajem. Dobro, znamo svi, trica najbolja ovo ono, jok! Ja četvorku obožavam, i nikad je neću (dobro, neću ni ostale dijelove) obrisati sa računara. Četvorka je i za one kojima se nije svidjela imala neke inovacije za koje ne možete reći da nisu bile dobre.
Naravno, sad petica i šestica. Petica - nova kompanija kupila, sa njom došao i novi svijet. Grafički ispolirana, napokon 3D, mada iskreno, meni isti qrac. Priča.. ne toliko epic, sveukupni dojam ne toliko kao u ranijim dijelovima, ali ipak odlična - i naravno, ekspanzije su odradile svoje, ono što je bilo nedorađeno u osnovnoj igri, dodali su uglavnom. Sve u svemu super - jer to su ipak jebeni heroji.
A što se tiče šestice, malo je ime drukčije, Might and Magic heroes 6, nisam ni kopao zašto, al whatever. Malo podsjeća na king's bounty izgleda, kao što su mnogi primijetili. Od noviteta tu su stvari kao boss fights (ovaj dio mi se iskreno ne sviđa - to su pokupili iz drugih igara), nema više onoliko resursa kao u prethodnim dijelovima, već samo par - nastavlja se trend pojednostavljivanja da bi debili kupovali igru. Uglavnom, samo hard core zaljubljenici u franšizu (kao ja) vjerujem da će ovo igrati samo zato što su to jebeni heroji! Naravno veliki broj fanova su stali još na trici i dalje ne žele da igraju. A da će pojednostavljivanjem i nekim glupim inovacijama uvećati profit, ne vjerujem, jer 1. Kvalitetnih PC igara ima sve manje i manje upravo zbog toga što konzole preuzimaju, tj već jesu. 2. Ovi i što igraju PC igre rasturaju FPS i slične pizde materine (jest da sam ljubitelj CoDa i još nekih) tako da su čak i RTS prošlost, da ne govorim o TBS. Moje skromno pesimistično mišljenje.
Eh da mi je par miliona da otkupim franšizu (jer će vjerovatno u minus uskoro

). Uglavnom ova godina je za svršavanje na PC tako da uzimam novi računar, jer ipak jebote, Diablo 3, Heroji 6, TES 5!!!!!! I naravno moram i SC2 kvalitetno da probam.