[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4586: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4588: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4589: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4590: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
www.tolkien.rs • Pogledaj temu - NOVE KNJIGE

NOVE KNJIGE

Koje ste čitali i šta biste preporučili

Moderatori: High Duke, rinsvind

Re: NOVE KNJIGE

Postod Egon Zmaj u Pet Jun 24, 2011 8:55 pm

Druga knjiga Malazan serijala ima 841 stranicu, to me sve raduje posto ce nadam se tako i Martina. Na sajtu Carobne knjige jos nista nije izaslo o Macu istine.
U njemu je svuda rasuta duša,
po celom svetu deca i ljudi,
a grad iznad reka stoji ko kruna,
danju me veže, noću me budi.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Mar 17, 2006 3:23 pm

Postod Orion u Sub Jun 25, 2011 11:48 am

Izašla je definitivno, ja sam pročitao već 200 strana :da: . Moguće je da ne ažuriraju baš redovno sajt, pa zato još nema podataka. Ja sam je kupio u Solarisu, pa pretpostavljam da je ima i u drugim većim knjižarama.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 2:01 am

Postod Opus u Čet Jun 30, 2011 9:17 am

Ако гомила дрвећа падне у шуми а нико на сајтове Чаробне књиге Солариса Делфија не постави податке о књизи сочињеној од целулозе њихове да ли ико то чује?

Компликоване метафоре су превише компликоване за мене.

Видим да су убележени Свемирски војници Хајнллајна и Вечити рат Халдемана, али Гудкајнда нема. Не знам што сам тражио, али јесам и то темељно, и даље га нема.

Треба негде, некад, да се одржи трећи фестивал кретке приче. Аутори ваљда на сцени читају дела. Деле се и награде. Дајмо се мало на писање. Треба промовисати жанр па макар и по цену црвењења приликом јавног читања кратке приче пуне описа експлицитног... јел‚те... ЈОш само да сазнамо где и како се пријавити.

Лагуна је озбиљна у промоцији Последњег вукодлака. Чак су му и сајт направили. Мислим да је то први пута код нас, да се дотле иде у промоцији. Не рачунам Твајлајтсрбија, пошто су фанови правили и лепе ружне слике Лаутнера ( пм за лепе слике ). Мислим да је уз Циклус вукодлака то једнии роман о вукодлацима објављен код нас ( чисто о вукодлацима ( не рачунам Сумрак, јер на Твајлајтсрбија лепе само ружне слике Лаутнера ).

Недавно сам гледао листу најбољих филмова о вукодлацима и испало је да нисам само гледао оригиналног Човек вука и Проклетство вукодлака, овај други сам гледао и пише да је урађен по роману Гаја Ендора Париски вукодлак - веома слободна адаптација - и покуђавам да пронажем да ли је објављен код нас. Срамота да човек не може овде наћи те класике као Фантом из опере или Мелмот Луталица. Све црвеним пред поштаром кад ми дођу књиге а копирајт им из девеатнестог века, као да читам кратку причу пуну описа експлицитног... јел‚те... пред публиком.
Član
Član

Pridružio se: Uto Dec 28, 2010 7:42 pm

Postod Opus u Čet Jun 30, 2011 12:21 pm

Џо Аберкромби Оштрица и Ериксон Двери Куће Мртвих можете додати на списак за плажу.
Član
Član

Postod Orion u Čet Jun 30, 2011 9:15 pm

Mislim da će me mimoići taj Lagunin Vukodlak, tj.Dankanov. Čitao sam odlomak i nešto mi se nije primilo- ne čitaju mi se više ljubavno-seksualni podvizi vampira i vukodlaka.
Trebalo bi ovih dana da se pojavi Slovenska mitologija u reči i slici, isto Laguna, preko iljadarku dinara.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Opus u Pet Jul 01, 2011 7:40 am

Орионе, постаје ми сумњиво.

Једини у Србији имаш Гудкајнда, а још имаш информације о књигама које Лагуна намерава издати, а нису на њиховим странама најаве.

Не знам ко ти је веза у издавачким кућама, али знам да је имаш. Боље лепо одмах све признај.

На Лагунином сајту стоји да је књига о словенској митологији већ изашла. Такво издање, квалитетно урађено и одрађено, много значи. Стекао сам утисак да велики број људи стварно мало зна о култури која је овде бивала пре преваге Хришћанства. Ем поучно, ем инспиративно. Не сећам се, да ли је писац Косингаса писао како му људи не цене довољно шта је све покушао у књигама јер не знају митологију поднебља?

Мислим да ће и мене Данкан мимоићи, то јест, ја ћу мимоићи њега. Мада гледам филомове што сам спомињао и овог Малог вукодлака и одлична је серија и волео бих прочитати неки добар роман о вукодлацима. Где год окренем само налећем на вампире и уклете куће. Није да се буним, али за промену.
Član
Član

Postod High Duke u Pet Jul 01, 2011 10:43 am

Gudkajnda sam juce licno i personalno video da je izasao.
Let your blows fall because faith is my shield and valor is my sword

A knight is sworn to valour
His hearth know only virtue
His blade defends the helpless
His might upholds the weak
His words speak only truth
His wrath undoes the wicked
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Jul 05, 2002 10:32 am

Postod Orion u Pet Jul 01, 2011 11:31 am

Cenim ja Kosingas, itekako.
Pa ta Slovenska mitologija je poodavno u najavi, ima i neki svoj sajt, blog ili kako se to već zove. Danas je sve u reklami. Planiram to uzeti, ali možda bih ipak sačekao mišljenja ljudi koji bolje poznaju staroslovensku materiju, pa ako njihov sud bude pozitivan, onda dajem pare :da: .
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Opus u Sre Jul 06, 2011 2:29 pm

Није ми јасно од кога очекујеш мишљење? Одавно су озбиљни књижевнотеоријски часописи сведени на тираж од пар примерака који се деле позванима на књижевним вечерима или опскурним - на жалост - фестивалима писане речи. Мислим да су они најпозванији да обрате пажњу на овакву књигу. Ови књижевни додаци у дневним новинама, можда онај у Политици нешто вреди, одавно нисам читао не знам. Блиц је толико дневнополитички омамљен да нема теоријске шансе да ће бити објективне критике.

Извини ако си стекао утисак да те исмевам, на месту је све што си написао. Ово је кукумавчење над нестанком квалитетне пропраћености домаћег издаваштва. Волео бих да неки од верзиранијих посетилаца, видим да има јако информисаних, дају своје мишљење о књизи, да би на њих могао да се ослониш. Сама књига је мене визуелно изненадила јер је већег формата и у тврдом повезу. Волео бих да је опрема назнака квалитета саме књиге.

Делфи има неку акцију где купите четири књиге за 999 динара, и има доста фантастике у понуди.

Мој... ментор... поздравља колегу бабакарнианга који ради одличне титлове за Игру престола.

Пошто сам се расправљао са продавцем нисам могао да погледам, али ми се учинило да је Први закон магије у ствари подељен на два тома? Чини ми се да испод наслова пише књига 1? Да ли се односи на прву књигу серије - ни не знам да ли је серијал завршен - или да је први том?
Član
Član

Postod babakarniang u Pet Jul 08, 2011 1:01 am

Hvala bilo nam je zadovoljstvo raditi te titlove, mnogi nam zamijere ijekavicu, ali i to je nas jezik... E sad ta mitologija vjerovatno nije nista specijalno u odnosu na ovu koju vec imam... Ah kolega Opus nista ne fali tim starim knjigama npr imam dogovor sa likom koji se bavi polovnim knjigama i mogu se pohvaliti da sada imam dobar dio izdanja Kentaura i Polarisa u sjajnom stanju :) Ah da nikako ne propustite Ostricu knjiga je odlicna :)
Član
Član

Pridružio se: Uto Dec 19, 2006 12:05 am

Postod Opus u Uto Jul 12, 2011 2:44 pm

Član
Član

Postod babakarniang u Sre Jul 13, 2011 2:44 am

Za prevod se slazemo... A mitologija je raskosan komplet tj svaka je dobila svoj tom pri tom jako luksuzan, u izdanju stamparije Kosmaj koja vise ne radi, a komplet je dobijen pukom srecom na poklon od kume :) NF zaista jeste bolji zanr, ah i imam dve knjige koje trazis.... Moram se pohvaliti sta sam kupio za 300 din. Vampir Aleksej Tolstoj izdanje staro cak 90 godina :) :) :) :)
Član
Član

Pridružio se: Uto Dec 19, 2006 12:05 am

Postod Opus u Čet Jul 14, 2011 7:59 am

Евро Ђунти је објавио роман Питакуса Лора, Ја сам број четири, први у серијалу Дарови Лоријенаца. Ванземаљска раса је на Земљу послала деветоро деце и њихове заштитнике, да би опстала након освајања своје планете Лоријен. Ову децу прогоне и убијају нумеричким редом ти освајачи. Лоријенци се физички не разликују много од људи, сем што су очигледно лепши – број четири је у филму играо Алекс Петифер, дакле – али поседују одређене моћи, Дарове, који су телекинеза, телепатија, телепортација и слично. Уобичајено за књижевност за младе ту су обавезни љубавни проблеми, малтретирање од стране локалних будала и акционе секвенце с пуно пиротехнике. Питакус Лор је иначе један од Лоријанаца који бележи догађаје – заправо је псеудоним иза кога се крију два аутора. Поамериканизована насловна нас обавештава да јероман био на Њујорк Тајмсовојој листи бестселера али не и да је на дечјој држао прво место шест недеља што је равно чуду јер је у питању нф.Тако да оно мало мушкића који се осећају кастрираним јер је све у знаку девојчица заљубљених у вампире/вукодлаке/зомбије, уз Карманов роман дошло је и ово да вам врати мушкост!
Član
Član

Postod High Duke u Čet Jul 14, 2011 4:22 pm

Ja sam se zeznuo i bacio sat i po vremena zivota gledajuci film.
Let your blows fall because faith is my shield and valor is my sword

A knight is sworn to valour
His hearth know only virtue
His blade defends the helpless
His might upholds the weak
His words speak only truth
His wrath undoes the wicked
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Jul 05, 2002 10:32 am

Postod Opus u Čet Jul 14, 2011 9:24 pm

Јасно је да тако осећаш... пошто ниси погледао задњих петнаест минута током којих радња достигне врхунац... Сваком своје. Ја сам се одлично забавио и ако икако буде у шеми, да се сними наставак, пошто друга књига излази за коју недељу врло ћу га радо гледати. Гледао сам неки тв снимак, требао бих наћи ако је изашао бољи, или ха-де. А и Зверски, исто са Петифером по књизи Алекса Флина коју никако да прочитам. Лето је за лаку неоптерећујућу литературу и тинејџ филмове рађене по истој. Кад ће више Инкарсерон... Наравно, све у легалној ДВД варијанти, уредно лиценциране копије из клубова. Рецимо Малог вукодлака стримујем са званичног сајта телевизије како би дао допринос популарносати серије и Колтона Хејнса. Подржите омиљене ауторе куповином књига а не пиратизовањем. Преко Делфија оригинал Плеса са змајовима је тричавих 2999 динара. Имали сте осам година да их скупите и нема изговора! Изузев ако нисте рачунали на Динкићевих хиљаду евра. У том случају за вас је Црвенкапа кошта око 250 дианара и можете да бирате издање.

Које сте књиге одабрали за лето? Мени су увалили Авантуре Моргона највећег шепртље и нејнесвеснијег оног што се збива око њега у васколикој еф. А ја по рекламама очекивао Геда 2. Изгледа да ће ту титулу понети Ваниел за кога ми кажу да ће ми се јако свидети. Само да и ту реклама не слаже. Мада да је написано јесте. Више ми и лежи тихи еф. Има око шесто страна па ће ми достајати пар месеци. А моја препорука као праву књигу за летњу разбибригу би били Рогови Џо Хила. Брзо, занимљиво, лепо, дирљиво.
Član
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Fantasy knjige