Lejm su teorije za nas sto spavamo sa svih pet knjiga, prosecni citalac ne provaljuje te stvari lako - mada! Sve duzi razmaci izmedju knjiga dovode i to u pitanje, jer sto vise vremena ljudima das, to pametniji mogu da postanu

E sad: ni ja ne bih volela da je Dzon Targ, i to cu za sada ostaviti po strani. Ali cekaj, ko ce ceo ovaj svet izvuci iz go*ana ako ne Jon&Dany? Zasto investirati toliko vreme u te likove da bi od njih napravio samo tockic pokretac neceg kao, veceg i bitnijeg? Sta je bitnije od zmajeva i Othersa? Faceless Men? Littlefinger? Tysha? Ha-haha. Naravno, nece to biti samo Jon i Dany, i ostali PoV-ovi su iz nekog razloga bitni, posebno Bran, ali ovom serijalu je definitivno potreban heroj s obzirom na to kakav je s*eban svet Martin stvorio. I ja mislim da sve te heroje mi vec u knjizi imamo, koliko god neki fanboys&fangirls prizeljkivali padobrance tipa Aegon, ili Hot Pie

To nam je sto nam je, koga nervira Dany neka procita njena poglavlja ponovo za par godina, mozda stvari budu jasnije; isto vazi i za ostale likove. Lomimo koplja oko Sanse, Dzona, Arje, Dany, ali to su nasi heroji, deal with it.