Upravo sam procitala knjigu i slazem se uglavnom sa svima koji su rekli da su cetvrta i peta knjiga izgubile na dinamicnosti u odnosu na prve tri. Citava taj nastavak je razvucen. Knjiga nije losa ali ocekivala sam vise mozda zbog toga sto se tako dugo cekalo na Ples.Da i prvi deo knjige mi je bio zanimljiviji. E sad da se ukljucim u diskusiju
Sto se Neda,Asare i Dzona tice ne zaboravite na Vilu. U prvoj knjizi na Robertovo pitanje ko je ta devojka koja je naterala Edarda Starka da pogazi svoju cenjenu cast Ned odgovara da je to Vila. Onda je tu i prica Edrika Dejna koji Arji kaze da je Vila Dzonova majka, a onda se iz Davosovog poglavlja u Plesu spominje i neka ribareva kci.
Sto se Teonovih poglavlja tice mislim da su najbolje napisana u knjizi. I cela ta psiholoska i fizicka tortura kroz koju prolazi je tako dobro docarana.
Mislim da je Remzijevo pismo lazno.Kada je psiho otkrio da mu nedostaju dve najomiljenije igracke logicno je sto se obratio Dzonu jer je provalio Mensa. A da je pobedio Stanisa imao bi i ovo dvoje.
Brenova poglavlja su bila zanimljiva ali ih je bilo malo. Sto se starih bogova i R'lora tice mislim da su obe religije protiv tudjina ali Mel izgleda u svom fanatizmu ne prihvata ostale bogove pa cak iako su na istoj strani.
Interesuje me kako ce Deni reagovati kad cuje da je Egon ziv. Mada ceo taj zaplet dodatno zbunjuje sta zele a zapravo i koga na Gvozdenom prestolu Varis i Ilirio. Cela prica je bila okrenuta ka Deneris i ka Viseris.
E sad sto se Dzona tice pa mislim da ce se taj izvuci, jer opet ima neke sposobnosti koje drugi ljudi nemaju, plus ima i Melisandru kraj sebe, samo mislim da ce neki pokolj na Zidu da izbije izmedju straze, divljana i kraljicinih ljudi.
Pre nego sto pocnete pisati naucite misliti.