Cudne stvari se desavaju u Spaniji, najblaze receno. Real igra dosta lose, ali je uspio da dobije Granadu prije svega zbog terminatora Benzeme koji ako ovako nastavi ce ozbiljno da zaprijeti Messiju za Zlatnu Loptu i ostale nagrade, novi Phenomeno samo se apgrejdovo. Lik nema brzinu, ali sve ostalo da. Odusevljen sam njegovim partijama. No, problem su ostali igraci. Bas ko da im alkohol jos tece venama od proslave, dvije blijede partije na pocetku godine. Ni trunke agresivnosti u igri, lezerni pristup...nekarakteristicno Joseovim ekipama, zato je i bio ljut Mourinho. A sta tek reci za Ronalda? Publika zvizdi, svi polako pocinju da gube strpljenje u ovaj projekat, ekipa ima mentalnu blokadu kada igra sa Barcom i vjerovatno ce izgubiti bitku za kup u januaru. Teska situacija, kako se cini, Mourinho nije nasao recept za Barcu, novu Barcu. 4-3-3 sa Pepeom u vezi je dalo rezultat, a on se opet kockao sa dva defanzivca i opet dobio po p....Al' ni to rjesenje sa Pepeom nije vise sigurno, jer su igraci u losoj formi, a Barca igra 3-4-3 sa pojacanim veznim redom. Ne vidim svijetlu buducnost za Real, iako sam navijac.
Ali, ono najcudnije, Real je lider. Sada je plus 5, Braca iz Katalonije nisu zakazala ni ovaj put, izvukli su 1-1 protiv Barce na svojoj Cornelli El-Prat i dali su Realu malo prostora.
Barcelona igra odlicno, ali kada su motivisani, a to dodje protiv Reala

. Bezvoljno igraju ove 'male' meceve, i mozda bi se mogao otkinuti jos koji bod Barci pred drugi ligaski Clasico, u kojem ce se opet razjasniti neke stvari.
Da podcrtam, Real ima prednost i vjerovatno bolje sanse za Primeru iako je Barcelona bolja ekipa, prvenstveno zato sto je veca sanse da Barca izgubi male utakmice. Onda ni pobjeda u El Clasicu nece puno vrijedit'. Mada ne znam koliko ce navijace titula zadovoljiti ako izgube sve duele protiv Barce u medjusobnim omjerima ove sezone

. To pece posebno, i eventualni trofej ce se ciniti kao nezasluzen.
No, ipak ima malo nade. Na celu kluba je covjek koji prima 10 miliona godisnje i koji je drugi najbolji trener svijeta

, a siguran sam da ce se vratiti staroj taktici protiv Barce. No, ima on dosta problema:forma igraca, psiholoska prednost Barce, povjerenje navijaca. Veoma teska situacija za Mourinha i ekipu.