OK, ovo o Tolkinu ćemo ignorisati

Benson sigurno nije najbolji engleski rečnik, meni su čak savetovali da ga se klonim. Hajduk će bolje znati koji da preporuči od dvojezičnih.
Inače ovo šta kome treba preporučiti već smo prežvakali na prethodnim stranama ali da ponovim, za ljude koji nisu čitali SF,
Brzina mraka Elizabete Mun (izdanje Neor) vrlo je dobra kao uvod u SF. Najveći je problem kako do nje doći, ne znam je li ostalo štogod od tiraža po nekim budžacima knjižara. Moglo se kupiti i od lightmatha preko neta, ali ne znam da li on još navraća ovamo.
Murakami jeste dobar izbor ali ko njega voli taj mislim da već voli fantastiku, pa mu možda preporuke i ne trebaju

Margaret Atvud dobro piše ali ubi u pojam, uopšte ako se neko orijentiše na klasike SF-a i pisce njima bliske to su sve neke distopije i postapokalipse, i ako neko čitav SF po tome ceni sigurno ne deluje ni privlačno ni optimistično.

Vonegat je još gori, kad on piše o apokalipsi stičeš utisak da je to najbolja stvar koja se čovečanstvu može desiti

Ko voli uvrnuto štivo neka počne od kratkih priča Filipa Dika, po mogućstvu neke antologije, pa ako mu se svidi lako je preći na romane

What if you slept? And what if, in your sleep, you dreamed? And what if, in your dream, you went to heaven and there plucked a strange and beautiful flower? And what if, when you awoke, you had the flower in your hand? Ah, what then?