Pa, pazi, ne mere se taj mod tek tako isključiti. Najpre, ja iskreno sumnjam u efikasnost onlajn peticija, pogotovo kod nas. U USA još i mogu da imaju neku težinu, jer su im i glasači onlajn, konkretni potezi se povlače na taj način, ali kod nas je to tek protraćeno vreme.
Dodatno, kad vidim polupismeno napisan traktat - odbija me u startu. Prva pomisao mi je da autora vrnem u osnovnu na doradu. Znam da je to površno i da maši poentu, al' je teško verovati u boljitak kad taj boljitak zastupa neko ko nije uspeo da savlada osnovno gradivo i osnovno sredstvo - jezik.
Elem, kad sve to zanemarim ostaje i pitnaje motiva i načina. Motiv je ulgavnom upitan i često pogrešan. Živo se tim klincima (i mnogim starijima) jebe za slobodu, kulturu, mračnjaštvo i nazadnjaštvo u suprotnom; oni prosto hoće da gledaju blokbastere, da slušaju hitiće. Naravno da ima izuzetaka, neki su možda i shvatili do čega mogu da dovedu zakoni i propisi poput ovih, ali dok se upravo AUTORI ne udruže i odbrane nema ništa od "bitke". Gejman i Doktorov su obično u prvim redovima, ali ovog puta neće biti dovoljni samo oni.
MAda, ko zna, jbg, ja još uvek verujem da će kapitalizam pući i da ćemo uspostaviti sistem Ujedninjene federacije planeta