Dobro nam došla.

Da, Horor je negde tamo skroz dole, u delu Razno, valjda zato što obuhvata i knjige i filmove i druge medije.

Inače, ove tvoje preporuke Zelaznija i Gejmena jesu OK same po sebi ali ne znam gde je to uopšte moguće naći u papirnom obliku

Nisam čitala Hotel kod poginulog alpiniste pa me baš iznenađuje da bi išta od braće S. moglo za početnike, ali moraću da uzmem da proverim ako nađem negde

Ja bih Tolkina preporučila uvek, ali naravno nisam objektivna, jelte, niti želim da budem

no ja sam se njime zarazila tek pošto sam pročitala GP a onda sam imala 23 godine i ništa mi nije to smetalo, dok sam Silmarilion pročitala sa 17 i to me nije ni približno toliko privuklo. Ukratko, mislim da je GP dobar za sve uzraste osim mlađih razreda osnovne, ali za njih je tu Hobit.

I btw, u vreme kad sam čitala GP nisam imala pojma da postoji neki žanr koji se zove epska fantastika

kakvu razliku prave net i dobre biblioteke

What if you slept? And what if, in your sleep, you dreamed? And what if, in your dream, you went to heaven and there plucked a strange and beautiful flower? And what if, when you awoke, you had the flower in your hand? Ah, what then?