to toliko ne lici na stanisa, da je degute, ali ako ista, mel ima bruka telo

...nekako se polako navikavam na odvajanje serije od knjiga, jer drugacije ocigledno ne moze. pokusavam da uzivam koliko mogu, ne poredeci. ali mi bas i ne uspeva

neki likovi toliko razlicito deluju od onoga sto je prikazano u knjigama, ne samo fizicki. davos, mathos i saan na primer, ceo taj njihov razgovor, sve deluje neozbiljno i smesno na momente...
elem, asha (yarra?

isuse) mi se ajd da kazem svidja. tj, cini se da nije losa glumica (nadao sam se crnoj kosi i onom nosu). balon deluje kao kloshar, bukvalno. jest da ironmani nisu preterano bogati ali ono je tuzno. glumac sam po sebi deluje solidno, ali mogao je biti malo ubedljiviji, ne deluje toliko strogo i autoritativno kao u knjizi. mada, ta scena sa njih troje mi nije bila losa per se, i pyke mi se generalno jako dopao, kudos.
duh je super

glumica koja glumi gilly - ocaj zivi. i opet prekrajavanje price, sto i mogu da razumem, jer other-e treba prikazivati s vremena na vreme cisto da publika ne zaboravi na njih. ali, i ono malo sto se vidi, deluje jos jadnije i bednije od vidjenog u pilotu. stvarno ne znam na sta ce to da lici
sersei se i dalje mrshti, mada definitivno glumi bolje u ovoj sezoni. maloprstic sve vise pocinje da mi ide na kurac, sto je stvarno greota jer je em aidan odlican glumac, em fizicki sjajno odgovara ulozi, ali njegov tekst i ponasanje tj ono sto su ova dvojica zamislili...krajnje debilno. varis se isto ponasa cudno, tu nesto pusta muda tralala, ni nalik onome iz knjiga...
sta jos...a da, ona scena sa deni (osim ociglednog) mi prakticno nista nije znacila, jer nije bilo prevoda dotrackog...pretpostavljam da je brat od irri ili jhiqui (kako se vec zvala ona druga kurvosluzavka), tako necega se secam i iz kniiga, mada je njegova smrt bila drugacija i desila se krajem prve knjige, ako se ne varam.
sve u svemu, nije losa epizoda, mada se i dalje nista bitno ne desava. nisam izdrzao, pa sad moram da cekam skoro 2 nedelje.