Ликови из бајки пребачени су у реалан свет,и то у садашњост.Нико од њих није свестан свог идентитета и не поседује чаробне моћи, али су им карактери и послови којима се баве у складу са особинама њихових старих ликова из маште.
Идеја је сјајна и одлично разрађена кроз занимљив заплет и добре дијалоге.Динамично је, а глумци су сјајно одабрани.Ефекти и костими у бајковитом свету су сасвим пристојни за једну тв продукцију(не изгледају јефтино и смешно као што сам очекивао).
За сада су представљени само ликови из Снежане,а ту су и Пинокио, али и мој фаворит Црвенкапица(Меган Ори), која је у својој савременој инкарнацији неваљала готик тинејџерка која не слуша своју баку.

Као и у Дизнијевим екранизацијама чувених бајки,зле виле су и овде боље рибе од принцеза-Порториканка Лана Перила је више него уверљиво испоручила лик Зле Краљице/Градоначелнице.
Снежана је очекивано досадна,плачипичкаста и бледуњава.
Ово су већином глумци који су познати по ТВ улогама,ја сам од филмских фаца препознао једино Роберта Карлајла који је одличан као зли патуљак Рамплестилскин.
У каснијим епизодама појављују и сви остали ликови из Бајки: Пепељуга,Ивица и Марица,Мала Сирена,Лепотица и Звер...
Углавном,почетак обећава, а прва сезона има 22 епизоде.