Promena imena Aši je možda zbog Nokia Aša telefona

Ne znam za vas, al meni je ona nakaza, kapetanova kći, život zgadila. They ruined sex for me

Salador je win (iako je miscast fizički). Scena sa Ros i Maloprstićem potpuno nepotrebna (mogli su umesto toga da ubace ROba i Kejtlin i Džejmija, ili onaj bedan pokušaj spasavanja istog (tj naznaku toga)). Mel i Stanis weird sex scene je klasičan dumbed down nečega što u knjizi nije ni nešto posebno nagovešteno, koliko je biloprisutno po fan nagađanjima (kao i Renlijevo pederisanje). Da, verovatno smo shvatili da mu je one kilave senke rodila telesnim začećem Sa Stančetom te je ovaj zbog toga iscprljen i suv. Ali ovo je... pri tom je Mel užasan miscast u svakom pogledu. Izgleda kao napaćena Rumunka sa slavlja kod Veljinog tasta. ffs
Dobro su urađeni i neki meni važni detalji iz knjige. Tipa Tirion i Bron scena. U knjizi je to naravno bolje, jer se Tirion tu odmah pita kakvim se to ljudima okružuje, ali i u seriji je to ispalo ok.
Al opet, imam utisak da mnooogo važnog izbacuju, pri tom prikazujući neke budalaštine. Tipa MAloprstičevog menadžmenta kupleraja ili cele epizode sa Deni. Aj, krvorodnici moraju da zaginu, ali je l samo to moralo da se dogodi sa Deni u ovoj epizodi? Ako ima još osam epizoda, nisam optimističan koliko će dobro moći da prikažu sve što se njoj izdogađalo do kraja druge knjige (ako se ne varam završava se sa Neokaljanim u Astaporu?).
Sa druge strane serija je sve popularnija, tako da se nadam većem broju epizoda za predstojeće događaje. Deset epizoda za sve iz druge i, još gore, treće knjige je premalo. (Popularnost se može videti i po broju dl titlova na podnapisi.net koji je za drugu epizodu dostigao oko 14k (za eng).) Nadam se da će uspeti da vernije prikažu spletke od seksa, though.
Inače, pošto me je 5a knjiga smorila žestoko jer je neopisivo sranje, više na ceo serijal ne gledam toliko zagriženo. Što se mene tiče, knjige mogu da im budu samo "based on" materijal. Debeli je ionako zasrao kraj, tako da imaju svu slobodu da od toga naprave šta žele. Nadam se da će biti bolje od originala samo.