bajern je bio bolji ukupno gledano, a i pojedinacno u obe tekme. real je lepo krenuo, ali u nastavku su ih unistili i roben i riberi, a vala i onaj mali alaba. gomez dominatan u napadu, mada iskreno mislim i dalje da je kurac od igraca, neki fazon inzagija na steroidima (s tim sto je inzagi kralj

), ali sto rece gogo, odbrana reala je kaatastrofalna, osim pepea i donekle arbeloe ovi su svi mnogo vise napadacki orijentisani. ramos je izuzetno talentovan, ali i beskrajno retardiran. onako laicki, cini mi se da bi real bolje prosao sa full frontal napadackom igrom 90 minuta, pa da idu na gol (tj 2) vise, ovako posle 2:1 igrali su previse stegnuto jer su se bojali drugog gola posle koga bi morali sve da bace na napad, a bajern bi ih itekako znao kazniti..mozda su bili i umorni, bajern je odmarao igrace dok su ovi igrali sa barsom i delimicno se emotivno i fizicki iscrpeli, mada to ipak nije opravdanje.
opet, da skocim sebi u usta, nekako mi se cini da je real u produzecima svezije delovao i bio blizi golu, ali to je murinjo, jebiga. koliko god da real golova postigne i koje god rekorde da obori, on se nikada nece osecati lagodno u napadackom fudbalu, a fali im i jakih utakmica jer osim barselone niko im u ligi (a i velikim delom u lsh) nije pravi rival.
sa druge strane, svaka cast bajernu, imaju strasan tim (badstuber je tu crna rupa doduse) ali iskreno nisam ocekivao ovakvu predstavu od njih, bili su u toplo-hladno formi cele sezone, gledao sam par meceva i nisam primetio ovaj karakter i mentalnu snagu, ali na kraju krajeva to su jebeni nemci.
sto se penala tice...mislim da je moral svima pao posle ronaldovog suta (opet masi u penal seriji, kao i 2008me, jeste najbolji izvodjac na svetu ali def ima neki grch kada je najnajbitnije). murinjo je propustio zicer u finalu, ali i bajern je, ovakav, veliki favorit, mada mislim da nece lako izaci sa celzijem na kraj. opet mi sledi nerviranje, navijao bih za celzi svakako ali ne bi mi bilo toliko zao da je real uzeo...