Ch-ch-ch-ch-changes!
U ovoj epizodi mislim da nijedna scena nije verno preneta iz knjige. Izmene se kreću od potencijalno problematičnih do adekvatnih, nažalost nijedna koja nadmašuje pisanije.
- Zauzimanje Zimovrela je dobro odrađeno, mada ostaje nejasno šta se izdešavalo off the camera. Gde su nestali Rodrikovi ljudi? I kako ih je Teon izbegao? Ali je sve realizovano u turbo ritmu, možda baš da nam ne bi dali vremena da razmislimo o tim dešavanjima. Rodrik očekivano gine umesto Farlana (Farlena? Kako beše?), tako da ovo ide u kategoriju adekvatnih izmena.
- Džon i Korlin parlaju, mahom izmišljen dijalog, bilo je nekoliko ovakvih do sada, od koga dobijam The Walking Dead fleševe. Smara me, ali mogu da tolerišem.
- Arja i Tivin, trapavo sklepana scena, cela ta priča o nepismenosti kojoj ne vidim svrhu (mada mi je jasno šta time hoće da kažu), i hideandseeksposition sa Maloprstićem.
- Igrit! Odličan kasting. Opet trapavo odrađena izmena, sa ciljem da Igrit bude Džonu kompanjon umesto Polušake. Pošto mi se iz dijaloga čini da će finiš ove priče ipak biti kao u knjizi, mogu da svarim tu izmenu.
- KL riot adekvatno brutalan, mada je otkinuta ruka overkill. Sirota Sansa morala da istrpi još torture da bi uhvatili priključak sa SanSan sabplotom. Also, I tawt I taw Lollys
- Deneris takođe trpi izmene, voleo bih da kažem dobrodošle, ali je i ovde njena priča podjednako nezanimljiva kao u knjizi.
- Nastavak sage o nepismenosti sa Arjom i Tivinom, i onda priča o očevima, gde je propuštena prilika za malo više ekspozicije o Tivinovom ćaći. Onda druga smrt, otrovna strelica je adekvatno egzotična, ali i nedovoljno mistična.
- Rob romansa se nastavlja, ali i dalje ne mogu da procenim da li će se kretati uzbrdo ili nizbrdo.
- Slatko sam se nasmejao na Džon i Igrit dry hump.
- Drago mi je da Ramiz nije isečen.
- Teon i gologuza Oša, scena koja je tu samo da bi bilo golih grudi, da se ne ponovi fijasko od prošle nedelje, iako je potpuno nepotrebna za bekstvo ovako kako je realizovano.
- I na kraju krađa zmajeva o kojoj se odavno šuškalo, videćemo kakav nas tu zaplet čeka, mada sudeći po dosadašnjem iskustvu i ovoj epizodi nisam optimista.
Privju za sledeću epizodu: