Evo dovrših ep. Pa dobro, ok. Vidim mnogi Neupućeni drve kako im poslednja scena vređa inteligenciju, jer je bilo jasno kao dan su Bran i Rickon živi, no dobro. Meni je bilo ok, ali iz perspektive nekoga ko nije čitao knjigu, verovatno su mogli ceo zaplet da odrade sa malo više suspense-a, kao što je bilo i u knjizi. Čak je i Sepinwall priznao da su se B&W malo pogubili i da su neka rešenja mogla biti bolja. Recimo, da nisu u dva navrata spomenuli dvoje siročadi u prethodnoj epizodi, iznenađenje bi bilo veće na kraju, i ove i prethodne.
I uopšte mi nije jasno kuda ciljaju sa bolničarkom; ceo taj koncept mi je potpuno sulud, mislim Westeros canon kaže da taj posao obavljaju meštri uz pomoć Tihih sestara
Ako su već rešili da menjaju Robovu priču, mogli su komotno da se drže izvornog materijala i sve bi bilo maltene isto. A ako su već uveli medicinsku sestru, mogli su barem da rane Roba pa da sve ovo ima malo više smisla. A ne ona mu odjednom desna ruka, svi je oslovljavaju sa "my lady" etc.
I Aryino bekstvo, svašta, zbrzano i ne baš opravdano. Šteta što je nećemo videti u Boltonovoj službi sa sve pijavicama, ali barem možemo da se nadamo BwB u finalu!
Kako god, sve izmene i gluposti su očigledna posledica činjenice da ovoliku knjigu nije lako preneti u igranu formu.