Što je RVP pička a Fabregas nije za dobar deo Arsenalovih navijača (ne znam koji su vaši stavovi po tom pitanju)? Fabregas je dve godine dramio, kukao, plakao, nismo mogli da otvorimo sport>fudbal sekciju a da nema kenjaže o njegovom transferu – uporediti sa RVP koji je rekao da neće više da bude u Arsenalu, i prešao u drugi klub za relativno kratko vreme, i to kad je jasno da Arsenal ne može ni do titule EPL ni do titule LŠ sa ovakvom politikom vođenja kluba, nakon silnih prodaja igrača zadnjih sezona. Zašto Venger na vreme nije mislio da mu ostaje samo godinu dana ugovora? Meni je Fabregas pičketina na kub, pogotovo nakon one pete u LŠ. Gledam sad po internetu spaljuju Van Persijeve dresove, a prošle godine su prskali po TV ekranu kad god bi se pojavio... Tuga. Evo im ga Samir Nasri koji je odmah pljuvao Arsenal i još likovao nakon osvajanja titule iako je bio (a vala i ostao) niko i ništa pre nego što ga je Venger izbunario iz neke francuske cigan-male.
Iskreno, ja sam oduševljen njegovim prelaskom u Junajted – briga me i za cenu i celu priču oko toga, ionako navijači Junajteda nemaju ništa od toga da li su Glejzeri stavili 20m sebi na računčić ili ostali bez tih para – ovo je u svakom slučaju ogromno pojačanje u fudbalskom smislu, koje Fergusonu daje velike opcije u napadu. Takođe, to je neverovatno pojačanje i u psihološkom smislu – da se ne lažemo, koji tim bi odbio da ima Van Persija kao napadača? Da li će se uklopiti sa Runijem , pa da li će se uklopiti sa ovim ili onim – to sve ostaje da se vidi, ali ne vidim razlog zašto ne bi, pogotovo što Fergi voli da šeta Runija dublje, iza napadača, što može RVP-u samo da bude od koristi. U svakom slučaju, znaćemo za mesec-dva kako sve to funkcioniše, ali meni to deluje izuzezno pozitivno i otvara nove taktičke mogućnosti.
Da li je RVP luksuzno pojačanje? Mislim da nije, uzeti najboljeg igrača i golgetera prošle sezone za novac koji predstavlja šaku kikirikija - pogledati cene Toresa, Kerola, Suareza, Džeka, Aguera, a što da ne, i Berbatova, nije mala stvar, pogotovo što je više puta dokazan njegov značaj i sposobnosti. Voleo bih da je kupljen jedan defanzivni centralni vezni, ali i pored toga, RVP je odlična kupovina, i da je recimo otišao u Siti ili Čelzi to bi bilo i te kako zajebano po Junajted.
Glavno pitanje na kraju su njegove povrede – ali to je ipak stvar sreće... Vidić nije bio sklon povredama pa ga nije bilo skoro cele prošle sezone – Eduardo isto tako nije bio, pa mu otkinuše nogu. Nikad se ne zna, jeste da RVP ima veću učestalost povreda, ali kada nije povređen, čovek je fenomenalan golgeter i igrač svetske klase. Malo li je?
E sad, ko će uspeti da sklepa normalan fentazi tim, ja stvarno ne znam.