Meni druga sezona nije losa, opustio sam se i prestao da uporedjujem sa knjigama(dosta sam i zaboravio

) tako da mi je bilo ok.
Takodje sam stekao utisak da je dosta subplotova izmenjeno zbog nedostatka vremena, 12 epizoda je idealna mera za jednu sezonu. Mada mi i te promene nisu puno smetale, da se razumemo uglavnom su promene na gore, ali sam jednostavno prestao da se nerviram oko tih stvari. Jedino sto me je iznerviralo

je ono sa Talisom. U knjizi je Rob mladji, zeleniji i ceo zaplet sa Dzejn je nekako cute. Ovde se nalozio na hot bolnicarku, koja je jos i spijun, i na kraju ce da pogine zato sto je glup ko kurac.
Ono sa Korinom je traljavo uradjeno, pretpostavljam najvise zbog nedostatka vremena, ali ono sto mi je zasmetalo je 1. Zasto Korin nije waaaay zajebaniji? 2.Zasto Duh nije pomogao Jonu? Ovako imamo Seljaka sa pijace

koga bez problema ubija zeleni mladic, tako da ne vidim kako on tu dobija respect od divljana.
I steta sto u Kuci Neumirucih nisu ubacili onu viziju sa Red Weddinga to je moglo da izgleda veoma creepy i dobro na tv-u.
Od ubacenih scena su mi dobre bile izmedju Arje i Tywina da ne bude da samo kritikujem.
Sto se tice kastova. Dragonstone trio mi se nije narocito svideo, za Stanisa i Davosa se slazem sa vec iznetim stavovima, a Melisandra jednostavno nije dovoljno dominantna. Ne mora glumica da ima vece sise, ili da bude lepsa ali su joj u seriji oduzeli harizmu i sveli je na obicnu vesticu, dok je u knjizi ona verovatno i ravnopravna sa Stanisom u ocima svih podanika.
Brijena je spot on u svakom pogledu, samo cekamo da vidimo kako ce se razvijati hemija izmedju nje i Dzejmija. Igrit je super takodje, super se uklapa sa Haringtonom i mislim da ce scena kada joj Jon proverava da li je strela njegova biti bas dobra. Jaqen odlican isto.
I umalo da zaboravim Rains of Castamere, do jaja!