Sačekao sam da se smiri furtutma oko svega i otišao da odgledam, narafski, u normalnoj verziji. Ovaj put su mi očekivanja bila niža, pa je i film prošao bolje kod mene... Osim što bi ljude koji rade prevode filmova za Srbiju i naše distributere trebalo, kao što smo se već složili nebrojenu puta, rasporiti, obesiti sopstvenim crevima, pa im na vešalima dok se mrdaju povaditi sve zube, potom skunuti sa vešala, rasčetvoriti, zaliti delove u bitumen, pa u cement i baciti u Dunav, npr. negde oko Apatina....ali to je sekundarno....Sve u svemu nije baš toliko loše...ima par stvari koje mi se nisu baš dopale, ali hajde da ne cepidlačimo. Najviše mi smeta ono što su svi primetili, film jeste kao "puter namazan na previše hleba"...izgleda da prsten utiče i na Džeksona...i naravno, danak koji je plaćen 3D tehnologiji...scene koje su snimljene sa namerom da izazovu "u je" kod gledalaca 3D verzije ne izgledaju baš uvek "u je" u klasičnoj verziji, ali to je stvar shvatanja medijuma... Pohvala za moment u kome se završava film, pošto je klasičan "cliffhanger", ima li prikladnijeg mesta za završetak prvog dela