od NothingMan u Sre Feb 13, 2013 12:27 pm
Kakav crni trud i zalaganje, gde tu ima rad, nama je došao TOLE i sredio nam: skoro sve domaće titule i kupove u prethodnih 12 godina, pet uzastopnih jadranskih prstenova, pet ili šest uzastopnih TOP16 faza, a u tome 3 četvrtfinala i jedan fajnal for EL. HVALA TOLE. Nema tu nikakvog truda, to je sve obezbeđeno preko države, kupljeni su skupi timovi, budžeti na nivou prvih 10 najbogatijih timova u Evropi. Ili ipak ne? Ti očigledno nemaš jebenog pojma o čemu pričaš.
Zato te molim da konkretizuješ tvrdnje. Ko je nama pomagao i na koje načine? Na koji način smo državni projekti već 10 godina, a vi niste, kada ste vi imali svoje periode euforije, kupovanja skupih igrača i trenera, i to sve bez ikakvih rezultata? Ajde malo argumenata.
Ja nikako ne mislim da su nama pare padale sa neba (ali daleko od toga da ih nismo ni pravili), jer košarka je sport koji je u Evropi uglavnom neisplatljiv i niko ne pravi dovoljno živih para već ima državu i sponzore (i njihove razne kombinacije), ali pričati o navodnom favorizovanju države u odnosu na vas, kao i omalovažavanje naših uspeha koji DALEKO prevazilaze lokalne okvire i uticaj lokalnih moćnika je blago rečeno katastrofa i teška neupućenost. A zapravo, naša dominacija počinje onda kada su došli Divac, Danilović i Vujošević, podigli posrnuli klub (ovaj prvi i svojim novcem), i uspeli da ostvare kontinuitet rada koji je kulminirao čudom u Evropi, daleko od Toleta, Tadića, vas i ovog mulja ovde. U to vreme, vas je iz posrnuća dizao pokojni Đinđić.
Prethodni put kad si se iskenjao, tvoja priča je pobijena a ti si prešao preko toga kao da se ništa nije desilo i mlatiš i dalje. Znam da ćoki radi isto to, ali ne moraš baš i ti.
Isto tako, zanima me da pojasniš kako smo mi jebali druge deset godina a sada trpimo isto to. Jesmo li mi 10 godina prali milionske dugove, obezbeđivali svake sezone poprilične budžete bez ikakvih rezultata, stvaranja i prodaje igrača i naših prihoda, bez ikakvih reprezentativaca i na neki način vraćanja uloženog državi, jesmo li mi organizovali linčovanje svojih protivnika, jesmo li mi izbacivali protivničke igrače sa terena uz pomoć nereda sa tribina, jesmo li mi odlagali utakmice kao kurve, šta je to šta smo mi radili pa sad moramo da ćutimo i trpimo? Hajde objasni molim te. Koji je to greh koji imamo pa moramo da ćutimo dok ćoki siluje nas kao i kompletnu košarku u Srbiji priređujući na svakom derbiju po jedan skandal.
OK, Vujošević psuje sudije i vodi ratove sa vašim funkcionerima i smradovima poput vesića i ćokija, on je paranoik i šta sve ne, on zove tajmaut sekund pre kraja, a Danilović je napao Jurasa, provučen je kroz blato, kao kažnjen i sad se skriva po tunelima i ne možeš ga videti a ni često čuti.
I to su ista govna kao ćoki, da ćutimo na najgora ljudska (pljuvanje, vređanje, gađanje, iživljavanje navijača, podmetanje, laži, klevetanja) i sportska (odlaganje utakmice zato što on tako oće) ponižavanja koje nam ćoki priređuje, jel da?
Probaj da se navikneš malo na argumente a ne samo na demagogiju. Ja da spomenem gepekovanje kao neki argument, ili kako je predsednik došao da se slika na jedan od najvećih novijih sportskih događaja ovde, a onda se napravim kao da ništa nije bilo, i još dodatno solim pamet, mene bi bio blam.
Noću sigurno sanjaš i zato stalno spavaš,
Ali život je ugrožen sa svih strana.
Panduri i doušnici su svuda.
U bistroima, devojke tvojih godina
Mirišu na mladost.