Sliku Elminstera sam okačio jer mi je stari artwork bio daleko epskiji i bolji od ovih modernih "skica"

Kada gledam moderne artworks imam osećaj kao da je manga previše uticala na stil, da ima previše simplifikacije i plastike, ali uostalom i sistemi su takvi postali.
Ne vidim zašto bi ti Elminster upropastio setting? Karikirano, to je kao kada bi rekao "činjenica da bogovi postoje upropaštava setting, jer ima neko ko je uvek jači od mene", a opet - kakva je epska priča ako ne postoje epski sukobi i epske sile? Po meni, to je problem powerplaya... nema respekta prema NPC-jevima, čak ni prema iconic NPC-jevima. Čar druge edicije jeste upravo što su igrači imali strahopoštovanje u pravom smislu te reči prema raznim pojavama i njihovim reputacijama - bogovima, nepoznatim (i poznatim) čarobnjacima, kraljevima, bićima, pa čak i samom okruženju i prirodi. Danas je sretanje mindflyera na nivou "oh ne on ima jače statove od nas" i "preveliki mu je CR".
Kakav je uopšte osećaj "herojskog" kada se ne boriš protiv svih šansi, strepeći? Kada je vampir "samo vampir", a ne the vampir?
I nemoj da se ljutiš na mene zbog simpatija prema staroj ediciji - neko voli oldtajmere, a neko voli najnoviji lambordžini

A ovakvi artwork su da se nikad ne zaborave: