u kakav prsten su se uvukle ove bre?

nisi mi trebao reći ko su aran'gar i osen'gar,to se još ne zna u osmom delu :/ završio sam ga skoro btw,vrvt ću uskoro deveti
imam par pitanja još:
ko je beslan?
šta je saa?
šta su beše aran'gar i osen'gar radili u prethodnim delovima,jedva ih se sećam,msm da je neko od njih ubio nekog al ne sećam se koga? i koga je moridin mučio u sedmom delu,čini mi se da je nekog sa umoklopkom? i šta je beše umoklopka,kako se već zove?
kako se i zašto aram priključio perinu?
ko su deca svetla,tj jesu oni isto što i beli plaštovi?
kako je beše umro pedron nijal i šta beše s belim plaštovima?
šta beše s fejnom i metom,uopšte se ne pojavljuju u osmom delu?
ko su desaina i sevana? msm znam da je sevana mudra ali ne znam tačno šta ona oće i šta traži
šta je Praznina?
šta je lelujanje?
ko je ubio harida fela i ko on tačno beše? čini mi se golem da ga je ubio,ali ko je poslao tog golema?
zašto alvijarin maltretira elaidu,i ko sve zna (ako iko zna) da je alvijarin crna sestra?
šta je bilo sa fedvinom murom,nešto je pri kraju knjige min pomenula da ima um deteta,jel umro ili šta?baš nisam shvatio to
i za kraj,podseti me šta su radili preostali izgubljeni dosad,do osmog dela? znači mesana,grendal (znam da je ona šurovala sa samaelom valjda ali ne znam pojedinosti,zbog čega),demandred,mogedijen (znam da se borila s ninaevom i valjda elejnom,ali šta potom beše) i semirhag i ova dvojica naravno,aran'gar i osen'gar al to sam pitao već.i jel se sindejn u ovom delu tek pojavljuje?
i ko je moćniji,odnosno viši na lestvici,moridin ili šadar haran?
i vidi molim te da mi ne spojluješ nešto,npr znam da je dašiva neki zajeban,dal neko od izgubljenih il šta već jer sam pročitao spojl,ali sam srećom zaboravio ko,pazi da se ne izlaneš

e da,i sa išamaelom šta bi,odnosno jel ga rand beše ubio i kad i kako? i to što se vratio kao moridin,šta to talno znači,da li izgleda isto kao on,ili samo ima sećanje šta je bio u prethodnom životu? :S