Nagradna igra ko je Opus! To sam odmah morao da izbacim is sebe. Smrdi na mnb-a,mnogo mi smrdi. Inace shto se tice Hepiriona,jer je jelte pocetna tema i bila,zelim samo da kazem da je dobar Hiperion,brat moj. HHiperion. Odlicna je prva knjiga,druga mi je takodje u fullu ali mislim da je vec poceo u nekim momentima da se gubi. Shto se tice 3. i 4. knjige nemam srca da kazem da su sranje. Ali su sranje,realno. Previshe se pogubio,previshe je hteo da ide u neke detalje da nije mogao jasno da prenese poruku samog serijala. Na kraju je mucena dusha morao da ide sa rapletom evo da vam kazem shta sam ja u stvari hteo da vam kazem sve vreme i kako je to trebalo da se zavrshi. Ali da ne serem ja mnogo,prve dve knjige definitivno u samom vrhu SF. Likovi jednom uradjeni kao po kalupu piscevish predashnjih inkarnacija stvaljenih u jednu sobu... Pfff proseri se proseri se. Kako mrzim knjizevne kriticare. Fuj. mnb fuj kad se setim te spodobe. Nego pricali smo mi vec o svemu ovome dosta,nema vishe nikakvolj cilja... I nemoj da mi brishete trollove( <3 ) da imao neku zanimaciju mozda se neshto pametno i kaze usled napada kreativnosti izazvane vishednevnim vredjanjem preko interneta. E da i videh neshto na prvoj strani josh ko zna od kada. PERINE NEMOJ DA SERESH ZA TOLKINA,SRECE TI!