Pozdrav Opuse. Ne stižem zbog nekih privatnih obaveza, retko sam na sajtu. Pokušao sam dati neki presek, ne mogu sve ponaosob da navodim jer bi to baš uzelo vremena. Svestan sam da ću uvek nekoga izostaviti sa spiska...
Nakon od publike dobro primljene trilogije Kosingas, Aleksandar Tešić je krenuo sa novim serijalom o Milošu Obiliću ( u sličnom tonu mitologije i stila kao u Kosingasu ). Zmaj i ždral je prva knjiga iz tog novog serijala i odavno je izašla ( pročitao, utisci odlični ). Za nekih desetak dana bi trebala izaći druga, nastavak-Koplje svetog Georgija.
Skrobonjin novi roman bi trebao izaći ove godine, Sva Teslina deca i predstavlja svojevrsni prikvel romanu Čovek koji je ubio Nikolu Teslu.
Od kritike, a i publike, čuo sam dosta pohvala na račun romana Pavla Zelića-Peščana hronika. Priznajem da još nisam čitao, ali svakako mi je ta knjiga u planu.
Katarina Skonkin je objavila u Čarobnoj knjizi, epsku fantastiku. U Čarobnoj knjizi je i jedan od autora iz Znaka Sagite br.20, Dragan Jovanov, ali ne mogu sad da se setim tačno naziva njegove knjige. Mislim da je reč o kombinaciji krimi romana i fantastike.
Da se malo samoreklamiram

, a i da dam podstreka ljudima koji pišu, a ima ih i na ovom sajtu, moje priče su objavljene u Emitoru ( tematski , krimi Emitor br.481 ), Znaku Sagite ( br.20 ), e-zbirci horor priča ,,Nešto diše u mojoj torti'', a biću zastupljen i sa dve priče u zbirci priča fantastike koju sam najavio ( biće jedanest autora i sedamnest priča ). Međutim dok sve ne bude gotovo, zabranjeno mi je pominjati izdavača, lektora i imena. U svakom slučaju, biće za nekih mesec dana, nadam se, pa biće prilika za info.
Dakle ljudi samo pišite, radite na sebi, ima prostora.
Da, Skrobonja je izbacio i dve antologije priča o vampirima ( mušku i žensku ). Boban Knežević dosta hvali roman Lejle Samaraj, Sarajlijino Ogledalo za vampira je takođe pobralo dobre kritike. Pojavio se i neki novi izdavač Nova poetika, vidim da su dosta aktivni na fejsbuku.
Da spomenem i još jednog Nišliju ( pored Stojiljković Dejana ), a to je Miloš Petković, koji pored epskofantastičnog serijala Vukovi sudbine već ima novi roman Perunov hroničar. Petkovića je izdao Portalibris ( izdavačka kuća koja je izdala i Aleksandra Tešića ).
Čini mi se da tu već sad ima više škola fantastike, pored beogradske, nišlije su vrlo aktivne, a bogami i u Vojvodini ima dosta autora koji pišu i objavljuju.