Ljudi, ako volite kinga, dajte da se menjamo... Ja bih voleo da citam taj Kula serijal jer za njega svi kazu da kix ass...
Prva knjiga koju sam citao je Carrie, i bio sam isuvise mlad ali znam da sam jedva spavao posle toga... Onda sam u osnovnoj *neki osmi razred* , gledao IT, i kupio knjigu i shvatio da je film iako solidan (cuveni Tim Curry kao Penivajz) bar 10 puta losiji od knjige...
Onda sam gledao The Shinning, legendarni, naravno. Svojevremeno me je odusevio i Sosenk (ne lici na kinga, nije horror, ali ima onaj njegov specifican storrytelling koji se i u filmu primeti). On se pogotovo oseti u Green Mile (takodje fenomenalan film) i to su najbolje ekranizacije njegovih prica.
Pet Sematary je jeziva prica, a film malo iznad proseka (malo ljudi je gledalo drugi Pet Sematary film, u kome igra Edward-the fate is not set, theres no fate but one we make for ourselves-Furlong). Isto tako malo ljudi je gledalo film po kratkoj prici - Sometimes They Come Back - prvi film je odlican!, a drugi i treci (sa sufiksima "Again" i "For More" su uzasni i nemaju veze sa Kingom).
Kosac je odlicna knjiga i jako dobar film (opet je drugi deo upropastio sve), a isto tako i legendardni Misery koji je jedini slucaj kod Kinga da je film prevazisao knjigu! (Rob Rainer rullez)
Kujo je uzas, nisam ga ni procitao do kraja. Smara brate mili... A film i nije toliko los.
Onda vise nisam citao mnogo (prebacio se na smorenog Klarka i SF, pa na Adamsa, Hokinga, a onda neku naucnu literaturu (astronomija) i konacno na casopise, koje sada najvise citam

). Letos sam ponovo poceo da citam Kinga i odusevio se...!!!
Dreamcatcher je vrlo dobra knjiga - klasican King (najvise podseca na IT po storytellingu i razvoju likova - zao mi je sto nisam citao nista od Kule (osim revolverasa kao mali, i ne secam se nicega

). E sada, kazu da film nije los, ali da je konfuzan i da je moglo bolje. Ne slazem se da su u knjizi uopste vanzemaljci bitni - cak se postavlja pitanje da li je Mr. Gray (tj. gospodin Sivi) uopste u Dzounziju ili se ovaj tripovao zbog cele njihove veze sa retardom Daditsom... BTW, Jel ima ko DiVX?
Isto tako, Bag Of Bones me je ODUSEVIO! Lagani horor sa primesama Benediktolikog stila *prica o karmi, peti zivot* - paranormalno i te fore. Izuzetna knjiga, ono, za laku noc...

Brus Vilis je producent, dopala mu se knjiga i radi se na kastingu i adaptaciji scenarija! Film uskoro!
Dark House sam kupio isto sada, zao mi je sto nisam citao te Kule - da li da ga citam ovako, na nevidjeno??? I Talisman me zanima... Eto, to je to...
Ima jos nekih komentara?