Pazi nije poenta da li je nekog zrtvovala svesno ili nesvesno.. 3 Zivota ljudi, za 3 zivota zmajeva. Mislim manje vishe, radjanje zmajeva se posmatra kao magija zar ne ? Kako da se izrazim... magiju ne interesuje ko, zashto i kako je zrtvovan, poenta je 3 zivota za 3 zivota.
Druga mnogo bitnija stvar, Azor Ahai je davna legenda, i kao i svaka legenda, od originalne je verovatno izmenjana vishe puta nego biblija. Znaci da realno niko ne zna sta, kad i kako ce zapravo da predstavlja Azor Ahai. Prva je Melisandra pogreshno protumacila legendu i umislila da je Stanis Azor Ahai.
I naravno da ne bi menjala svoje dete za zmajeve, u tome i jeste velicina te zrtve. Drugo ne znam koliko je to vazno, i tacno, ali Rego je bio predodredjen da postane "pastuv koji ce zajahati svet", tako da sa te strane to i nije tek obicna zrtva...i to moze biti jedan od pogleda na stvari (koji se meni i ne dopada previshe, al pade mi i to na pamet dok sam kucao ).
Hmmm josh sam neshto hteo. A da, mislim da je mnogo bitnije od ptianja da li ce se Jon i Deny smuvati, pitanje da li je Jon sin Rhaegara i Lijene, kao sto mislim da jeste. Ne zaboravite, da prvo, vecina citalaca koji citaju knjigu, i ne posecuju forume na netu, a realno takvih je mozda 15-20%, ni na pamet im ne padne ta teorija, jer ne citaju svi knjige sa toliko obracanja paznje na detalje. Ja prvi neke stvari nisam primetio, dok nisu bile spomenute na forumu (recimo da onaj Faceless lici na Dzaken-a, i tako te sitnice )
E znao sam da sam hteo da napishem josh 300 redova, al sam u medjuvremenu poceo da gledam neshto na TV i misli su mi dolutale ,tako da cu nastaviti sa svojim proser.. pametovanjem neki drugi put
Margiloth - [spoil]Thank you my Lady :naklon:[/spoil]