[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4586: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4588: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4589: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4590: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
www.tolkien.rs • Pogledaj temu - NOVE KNJIGE

NOVE KNJIGE

Koje ste čitali i šta biste preporučili

Moderatori: High Duke, rinsvind

Re: NOVE KNJIGE

Postod Egon Zmaj u Čet Mar 26, 2009 1:11 pm

Verovatno nemaju novca, posto su sad otvorili lokal u Makedonskoj. Nece se ova drzava jos dugo dici iz mrtvih, a samim tim i sve sporedne stvati u zemlji.
U njemu je svuda rasuta duša,
po celom svetu deca i ljudi,
a grad iznad reka stoji ko kruna,
danju me veže, noću me budi.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Mar 17, 2006 3:23 pm

Postod wolfwarder u Pet Mar 27, 2009 1:07 am

ZA NIGHTFLIER-a

Sada sam procitao da si ti zaduzen za prevod Sandersona kod nas. (Bogu hvala, ali iskreno tako mislim jer si prevod prve tri i po knjige Dzordana preveo fenomenalno, kao i Sun Cu-a) Inace, interesuje me koliko je knjiga izaslo na srpskom jedna ili dve. Jer me mrzi da trazim sada po porukama. Lenj sam. :) I od Odiseje ne radi sajt. Samo i to da dodam, i da pitam da li neko zna da li ima njihovih izdanja u Mamutu posto imam neki vaucer koji nisam iskoristio? :)
Isnt it horrible how a family can be tornm apart by something as simple as a pack of wolves!!!!!!
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Jan 22, 2006 5:56 pm

Postod Perin u Pet Mar 27, 2009 1:45 am

Sanderson jos nije izdan i ne zna se kad ce biti. Jeste preveden, ali izdat nije. Znaci nijedna knjiga jos iz Mistborn serijala nije izasla. Sorry druze.
Književni prikazi, osvrti, eseji, kritike: http://klub-knjige.blogspot.com/
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 4:17 pm

Postod Perin u Uto Mar 31, 2009 12:26 pm

Laguna izdala novu knjigu o Artemis Faulu, pod nazivom Artemis Faul i izgubljena kolonija. Egon Zmaj je pomenuo na jednoj od tema da je ista izdavacka kuca izdala i Princa Krvi od Rejmond E. Fajsta. Pored toga, tu je jos i istorijski roman pod nazivom Pod Orlovom Zastavom od Sajmon Skeroua.

Alnari je izdao knjigu Dzona Bojda, pod nazivom Putovanje na kraj sveta, a knjiga govori o najpoznatijoj brodskoj pobuni svih vremena, onoj na brodu Baunti. Ostale knjige su tipa Sultanovog Harema i nekakvih konkubina, tako da to necemo ovde pominjati.

Posetio sam jos sajtove mono i manjane i carobne knjige, nista onovo vredno paznje nema izdato u tim izdavackim kucama.

Ostale sajtove nisam gledao, tako da nemam pojam sta se desava u drugim izdavackim kucama.

Za ljubitelje Jima Butchera, 11 knjiga iz serijala o Hariju Drezdenu treba da se pusti u prodaju 6 aprila.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod mnb u Sre Apr 01, 2009 11:34 pm

Preminuo je Ranko Munitic. Steta bi bila da netko ne pomene tu tuznu vijest i ne uputi citatelje na reeizdanje njegove knjige CUDOVISTA KOJA SMO VOLELI. Ovi sto se bolje razabiru u filmovima mogli bi stogod i napisati.

Citao sam KNJIGU BEZ IMENA Nepoznatoga Autora i batalio na 72 stranici, iz vise razloga, ali kako je kasno, drugi put. Samo bih zeliio da napomenem koliko je trulo sto na koricama romana stoji kako je to vrhunsko djelo Fantastike, sto me navelo da porazmislim o tuzbi zbog laznog oglasavanja, te je posebno izdvojeno u ediciju reprezentativnih romana savremene knjizevnosti, cast koju ni po cemu ne zavredjuje. Da, i Skrobonja je zakazao, ne naravno sa prevodom vec sa obogacivanjem istog: pet strana dug deo u kome se dva lezilebovica domundjavaju o savremenoj kinematografiji bi prosjecnom citatelju bio mnogo zanimljiviji s fusnotama, te da ne moram objasnjavati ljudima koji nisu gledali SEDAM ni tinejdzerske filmove iz devedesetih ko i sta.
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 11:39 am

Postod iceman u Sre Apr 01, 2009 11:56 pm

Jesi li ti dete pa da verujes sta pise na koricama knjige? Te reklamne mamce na blurbu osmisljavaju reklamni ''strucnjaci''. Vala, ja sam uzivao u toj knjizi. Nepretenciozna, pitki stil, zanimljiv zaplet, veliki broj nadrealnih likova, gotovo da sam mogao osetiti miris baruta i krvi u bircuzu... sve u svemu, vrlo najssss. Roman nije za svakoga, vise je za filmofilsku publiku koje mogu da prepoznaju gomilu referenci iz savremene pop-kulture.
Član
Član

Pridružio se: Sub Jun 05, 2004 11:41 pm

Postod mnb u Čet Apr 02, 2009 2:10 pm

Ne, naravno da ne. Vec sam spominjao knjigu, i najavio odsustvo interesovanja kod mene za istu. Citala je ejdna moja prijateljica, i osula paljbu iz sve raspolozive artiljerije, zbog tog blurba, po vaskolikoj Fantastici. I ja sam joj skrenuo paznju da je to promotivna glupost, te uputio na ATLAS OBLAKA, SLUSKINJINU PRICU, KRADLJIVICU KNJIGA, sve u idanju Lagijune kojima bi takvo sta vise pristajalo ( nisam se upustao u vesterne, jer mislim da se LONESOME DOVE< tesko nalazi u hrvatskome izdanju, a kriminalisticke je dovoljno citala ).

Ja nisam uzivao u knjizi. Odmah mi je bilo sumnjivo nipodostavanje citalaca, vec u predgovoru. Stil je prejednostavan, likovi ne generisu nikakvo interesovanje, sablonizirani jednodimenzionalnim karakterima koji se ocekuju od nji' vec, cak i po odeci; treba li reci da je konstrukcija poglavlja uvek ista: osoba je u prostoriji: druga osoba ulazi. Razliku predstavljaju delovi sa policajcem, gde on dolazi u prostoriju gde ga neko ocekuje i uvek biva docekan istovetnom reakcijom. Gomila jeftinih fazona koja pokusava da se proturi kao filmska referenca? Izvinite, ali neka, hvala, ja mislim da je najbolji ulazak u salun onaj u TRI AMIGOSA, karate monasi nisu nista prema casnim sestrama sa masinkama, a ako mogu da biram izmedju ljudi koji misle da su Elvisi, uzecu one koje glumi Brus Kembel ili Harvi Kajtel. A i o tim tzv. refeerencama dalo bi se diskutovati. Jesam li u pitanju samo ja, ili se musterije u salunu ponasaju poput skrolujucih kokosaka u ovoj igrici koju mi je nedavno instalirao mali od komsiluka, deluju u naletima? I za 72 strane, previse, a nista od onoga sto je u knjizevnom delu bitno. Mozda su se i zato u copyrightu potpisali kako lik iz romana.

Ponavljam: roman je neopravdano objavljen u biblioteci koja bi, koliko sam razumeo, trebala da donosi ono najbolje iz savremene knjizevnosti. Ako gresim, molim, ispravite me.
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Postod iceman u Čet Apr 02, 2009 7:30 pm

Ala si konfuzan. Cas si ti citao knjigu (u pretproslem postu), cas tvoja ''prijateljica''. Poverovacu u mogucnost da je tvoja prijateljica/koleginica zapravo tvoj alter-ego. Otkrivas svoju zensku stranu, a? :feler:
I prosle godine sam ti govorio, ali cu opet ponoviti: u pitanju je tresh radi tresha, roman koji je savrseni primerak estetike tresha. Nekada se govori da umetnost imitira zivot, a nekada nailazimo na primera da zivot imitira umetnost. A u Knjizi bez naslova mogu reci da je filmski izraz (supkultura tresha koji je izrodio Tarantina, Rodrigeza&co) uticala na stvaranja romana (ili kreiranja knjizevnog stila autora romana). Naravno da u romanu neces naci potrebnu dubinu psiholoskog nijansiranja likova ili da se jasno objasni odnos uzroka i posledice. Dijalozi u romanu su jasni, kratki i ubitacni poput municije kalibra 9mm. ::T:: Likovi u romanu nemaju vremena otkriti smisao postojanja, oni samo zele da na miru popiju pice a da ih Burbon Kid ne izreseta. :feler:

Savremena knjizevnost? Nemoj me zasmejavati tom praznom i ofucanom frazom. Ni relevantni knjizevni kriticari ne mogu da se sloze sta je to savremena knjizevnost. I mala deca znaju da je ''savremena knjizevnost'' sarena taraba u koju krave treba da neprestano bulje. :roll:
Član
Član

Pridružio se: Sub Jun 05, 2004 11:41 pm

Postod mnb u Čet Apr 02, 2009 10:23 pm

Izvinjavam se zbog konfuznosti, mislio sam da je shvatljivo sto se dogodilo. Najavio sam ranije da me knjiga neinteresuje; izdata je prije nekoliko godina, tada mi je vec nekolicina inostranih forumasa natuknula ko bi mogli biti autori, a kada sam vidjeo i na sta lici djelo, morao sam izignorisati. Kada je prijateljica citala prije dvije nedjelje, i u 15 minuta izvela svoju interpretaciju onoga sto bi DJOX uradio meni, nad vaskolikom Fantastikom, knjizevnom i filmskom, i nakon sto sam joj odrzao kratko predaanje, uzajmio sam knjigu od nje, zbog suludosti blurba i bas zbog te neocekivane pojave u specijaliziranoj ediciji kao i zbog Skrobonjinog prijevoda. Treba li rjeci da sam zazalio? Okej? Sludese me ovi mrzitelji Simonsa, pa ne znam gdje udaram. Uzgred, nisam ti odgovorio na onom topiku o odredjenom filmu, zbog moderatora koji ne rade, kako bi trebalo, svoj posao. Nemoj me o suvremenoj knjizevnosti... ali opet, knjiga niposto nije zasluzila da se nadje u toj ediciji, a o tome sto jeste, moglo bi se raspravljati, nadugacko...
Slika

Član
Član

Postod Orion u Sre Apr 08, 2009 10:46 am

Malo sam prelistao Lagunin katalog za 2008/9, na njihovom sajtu.
U najavi je Simonsov Teror ( ovo ce obradovati mnb-a :) , ima i prikazana naslovna strana knjige.
Zatim, treci deo trilogije Robin Hob, cini mi se Kraljevi i zmajevi, nesto tako.
Najavljene su Dijamantske gore, kao finale epa ? Ja nesto nisam siguran, ili sam zaboravio, zar nema vise knjiga od
cetiri ?
Robert Dzordan- zadnje je Kruna Maceva!! Da li to znaci da ga ove godine nece biti ? Nisam vidio najavu za
Stazu Bodeza.
Naravno, sve bez datuma..
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 2:01 am

Postod Perin u Sre Apr 08, 2009 12:59 pm

Za sve ljubitelje Jima Butchera, novi roman iz serijala o Hariju Drezdenu je izasao! Ima se skinut' na netu. Naziv 11 knjige u serijalu je turn coat, pa ko voli nek izvoli.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod caliburn u Sre Apr 08, 2009 1:24 pm

"...i opet će, i opet će,
robovati neće!"

to redL: Moja čarobna gospo od Jantara, za tebe bih ubio i umro, sa osmehom na usnama i srećom u srcu!

Slika
Slika
Slika

Član
Član

Pridružio se: Sub Maj 31, 2003 10:42 am

Postod alcesta u Sre Apr 08, 2009 3:30 pm

Mislim da ti je pogrešan utisak, i ja sam tako mislila ali mi je neko objasnio da je to stvarno poslednja knjiga, a ne prikvel: viewtopic.php?p=708406#p708406

Uostalom ja samo hoću kraj, bez prikvela i mogu nekako, samo da ne ostane na Znamenju puta, onako kuso. Koliko sam puta već pomenula kako mrzim serijale? :feler:
What if you slept? And what if, in your sleep, you dreamed? And what if, in your dream, you went to heaven and there plucked a strange and beautiful flower? And what if, when you awoke, you had the flower in your hand? Ah, what then?
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Mar 15, 2003 9:34 pm

Postod Orion u Sre Apr 08, 2009 8:53 pm

Ja stalno kukam na predvidive krajeve, ali ovog puta hocu upravo takav kraj.
Ako se Vukodav ne ozeni Jelencetom, i ne budu ziveli srecno do kraja zivota,
ima da se silno razocaram u rusku knjizevnost :( .
Laguna zapocne gomilu serijala, a onda ih razvlaci ko Dzordz Martin pisanje nove knjige ::LJ:: .
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 2:01 am

Postod alcesta u Sre Apr 08, 2009 9:19 pm

Mislim da je bolje da nastavimo o Vukodavu na nekoj drugoj temi. Ionako nema naznaka o novoj knjizi bez obzira na Lagunin katalog, pa smo oftopik. :( Ali nije da te ne razumem. :mrgreen:
What if you slept? And what if, in your sleep, you dreamed? And what if, in your dream, you went to heaven and there plucked a strange and beautiful flower? And what if, when you awoke, you had the flower in your hand? Ah, what then?
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Mar 15, 2003 9:34 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Fantasy knjige