[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4586: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4588: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4589: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4590: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
www.tolkien.rs • Pogledaj temu - NOVE KNJIGE

NOVE KNJIGE

Koje ste čitali i šta biste preporučili

Moderatori: High Duke, rinsvind

Re: NOVE KNJIGE

Postod Orion u Ned Jul 25, 2010 9:44 am

U Jevrejskoj ulici u NS, postoji knjižara Evro Giuntia, gde traje popust od 20 posto na sva njhiova izdanja, a ima popusta i za dela drugih izdavača. Dokle će to tačno trajati ne znam, verovatno celo leto.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 2:01 am

Postod mnb u Sub Jul 31, 2010 12:18 am

Kako su navalili izdavaci da otvaraju sopstvene knjizare! Neka, nema veze,samo da je sa popustom.

Nego, zna li itko da li je ovaj ruski film, CRNJA MUNJA, radjen po nekom stripu ili mozda romanu? Pokusao sam da se snadjem na spici filma ali nijesam uspio.

Oni koji su odgledali prvi film o avanturama dadilje MekFi, slobodno mogu pogledati i nastavak, jer je jos bolji i glume svi britanski glumci koji nisu u prvom dijelu, a ljubitelji MERLINA prepoznati ce glavnoga maloga junaka ( sva djeca su, inace, fantasticna ). Prosto mi je neobicno da je Tomsonova i pisala scenarij, trebala bi cesce to da radi. Naravno pretpostavljam da nemaju nikakve veze sa originalnim djecjim nemackim romanima, he! Uglavnom uz rimejk KARATE KIDA najbolji igrani djeciji film ove godine ( znajuci sto izlazi cisto sumnjam da ce se sto izmijeniti, sem ukoliko THE HOLE ne bude nekim cudom, pa, cudo ), po mom misljenju, jakako.

A kad pricamo o cudima, BRAZIL je opet literarno cudo, no, suvise sam bijesan na MekDonalda da bih ga bez odredjenih upozorenja preporucio, zanimljivo, iz istih razloga koji krase i Simonsov TEROR. Kada vec spomenuh Simonsovo cudo, ucinilo mi se da je na nekom od polova pronadjen brod iz neke nesretne ekspedicije, pa sam na trenutak pomislio da se radi o Teroru ili Erebusu, to bi bilo zaista nevjerojatno, no sada nigdje ne mogu naci tu vijest. Nesto sam razmisljao, kada izadju, a nadam se da hoce, i ot brzo, ostale MekDonaldove knjige, izgledace kao da je to osavremenjeni poduhvat Decije i Mladinske knjige - stariji ce se sjetiti onih prelijepih kompleta brace Rusa i Legvinove, mada se toga prije sjetio urednik Kentaura pa uz astitnim kutijama dao izabrana djela Herberta, Asimova i Klarka, ali ovi prvi su odabrali kvalitetne pisce.

Stose tice Aldisa, mislim da nije u pitanju Sf. Mozda je to omnibus njegovih ranih romana koje je pisao posle drugoga svjetskoga rata, nesto inspirirano boravkom u Aziji, trilogija, cini mi se. No tko ce ga znati. Zelim vam puno srece u nabavci kolega. Zalosno je sto je izgleda i na zapadu jednog takvoga autora tesko naci kao i kod nas. ZIMA je svakako jedna od najteze nabavlijivih knjiga u nas. No kada nitko nece da cita kvalitetan SF...
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 11:39 am

Postod babakarniang u Sub Jul 31, 2010 12:49 am

Crna munja zanimljiv filmcic o heroju sa letecom Volgom... A kod knjiga neki zastoj nigde neke novine sem sto je Evro-Gunti izdao... Alhemicar_Majkl Skot (neki sf roman) i ratak drugi zivot Bri Taner_Stefani Mejer (koliko cujem prica o vampirima za malo mladje)
Član
Član

Pridružio se: Uto Dec 19, 2006 12:05 am

Postod mnb u Sub Jul 31, 2010 3:33 pm

Vanredno zanimljiv filmic, s mojom preporukom. Niste trebali kvariti iznenadjenje, kolega, sada nitko nece gledati. Da li je i vama "zli auto" licil na onoga Deloreana iz POVRATAKA U BUDUCNOST?

Sto se Skotovih avantura besmrtnoga Nikolasa Flamela tice, ja sam bio ubijedjen da ce vise izdati i ostale nastavke, no to je za djecu, a novelu Mejerice ako je tko hoce kupiti preporucam da to svakako ucine engdje sa popustom - 800 dinara za knjzizicu od stotinak strana, a da nije neki od mojih omiljenih spisatelja/ica, previse je traziti.
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Postod babakarniang u Ned Avg 01, 2010 3:27 am

Znao sam da me potseca na nesto no nikako da mi dodje sad znam :)

Upravu ste kolega knjige EGa su dosta skupe i imaju tu falingu sto su van formata ne pasu na nijednu policu a to je steta za onakav povez... Pa Domacin mi nije bio los o ovome cu razmisliti.

Nevezano za pricu jos jednom me odusevio King u Laguninim Legendama je za klasu bolji od svih mozda Kard ali njegov serijal nemamo kod nas tako da Kralj pobjedjuje za duzinu tela :)
Član
Član

Postod mnb u Ned Avg 01, 2010 1:17 pm

Iz nekog razloga, posljednjih par dana kada god se prijavim na sajt, vraca me na stranicu sa izbornikom, pa moram da se vracam nazad, nijesam siguran da to nema neke veze sa mojim vec legendarnim problijemom oko pomahnitaloga pretrazivaca ( a i u dnu mi se pojavljuje neka zlokobna tracica koja zeli da kako rece glupi Stiven Fraj, Tweet on MyFace ( covjek prezire Fejsbuk, Tviter i Majspejs )). Ovo nevezano, no samo da svojoj sabraci po Mozili kazem: nijeste sami!

Evro Djunti ima tvrdi povez britanskoga formata, to je malcice nestandardno za nas, ali akko su meni kod kuce police namjenski pravljene spram razmjera americkoga tvrdoga poveza - uprkos cemu, velika je kolicina knjiga, za inat, bas dzepnjacke orijentacije, nemam problema s time ( najnesdtardandnija knjiga koju imam je JELENA, ZENA KOJE NEMA, s ilustracijama Mersada Berbera iz pradavnih vremena cvjetanja izdavastva i kupovne moci, koja stoji sa strane i pretvaram se da ima posebne pocasti, iako je istina ocigledno prozaicnija - ne moze se nigdje ugurati ). Sto se DOMACINA tice jos ga nijesam citao, ipak mi je MekDonald bio prioritet.

Kada smo kod religijskih tema vec ( Mejerica kao i Kard mormonskoga je svjetonazora, pa misli kako ce crnci ako budu dovoljno dobri jedared moci postati bijelci, a da su za sva zla ovoga svijeta odgovorni Dzonatan Grof, Van Hansis, Derek Dzejkobi i majsuni Dzo MekEderli, te da svome suprugu mora biti dobra 1987489298 zena ) najnovija vijest je da se En Rajs razocarala u katolicku crkvu, upravo zbog onog dijela koji se poklapa sa mormonskom ( odgovornima za sva zla svijeta dodati i njezina sina ), te je odlucila potraizti novu. Zanima me kako ce se to odraziti na njeno stvaralastvo, jer dva su serijala koje ej otpocela, onaj o Isusovom zivotu, te o andjelima, upravo ukorijenjena u katolickom vjerovanju. Da li je ejedini normalan mormon trejsi Hikman?
Slika

Član
Član

Postod babakarniang u Pon Avg 02, 2010 2:17 am

Pocele su se prikazivati dve zanimljive serije Haven (po Kingovom scenariju koliko vidim) i The gates (prica o zatvorenom naselju prepunom cudnih likova, mozete misliti kakvih)

Nego jel iko sem mene primetio da je u Legendama, Novo prolece skraceno cak za 70%?
Član
Član

Postod mnb u Pon Avg 02, 2010 2:29 am

Izgleda da je Lagijuna objavila knjigu Gorana Skrobonje, COVEK KOJI JE UBIO NIKOLU TESLU. Sudeci po naslovnoj strani, inspiraciju je nasao u COVEKU KOJI JE UBIO LIBERTI VALANSA. Salim se. Znate li mozda da li je roman neka vrsta Braunovskog tajnoistorijskoga trilera ili po mogucstvu kakva mjesavina SF-a i Horrora. Ili je pak nesto trece?

Moram prokomentirati da je zasada poprilicno susna sezona, i uistinu, no i metaforicki: nista se od zanrovske litarature obradjivane ne ovome podforumu ne objavljuje. Curne pokoja stvar, ali nekako sam ocekival makar Vilijamsa, Dzordana ili Sandersona pred godisnje. Mozda je to i bolje: netko ce se prijevariti i poneti na more kakvoga majstora, mada nikako Kej, MekDonald ili Simons nijesu za plazu. Mozda Kolinsova jeste, i ako itko zeli kupiti Mejericu.

Ah - HAVEN sam pominjao da je povijezana sa THE CINCINATI KID, ali u najslobodnijem smislu, no radi je SyFy pas ne solazi u obzir da se bakcem, a THE GATES, usaprkos tome sto im negativce igraju Luk Mabli, Rona Mitra, djecko Zakarija Kvinta i Dzejms Preston ( pravo prijezime mu je suvise prostacko za stampu pa ide pod pseudonimom ) te sto bi TWILIOGHTOVSKO/CHARMEDSKA publika trebala ot gutati nije naisao na dobar odziv pa nece biti obnovljena. Stvarno mi nije jasno zasto zenska publika nece da je gleda, sve im je podeseno - pitki zaplijet, ublazeni vukodlaci i vampiri ( da pogledaju MARTINA ili THIRST mislim da bi im eksplodirao mozak - ne zenska publika u cjelosti vec ljubiteljice sjajecih vampira i zaljubljenih vjsetica ), scene nasilja odradjene u rukavicama, gomila lijepih ljudi ( spomenuh li Kvintovoga decka, kuriozitet je da je bio u najjuzem izboru da igra upravo Edvarda Kulena no, eto, kad se saznalo, ostade mu da igra posesivnog vukodlaka u nezapazenoj seriji ), te dosta solidna produkcija. Glupava publika, kladim se da ne gledaju niti STUBOVE ZEMLJE!

Milim da se, pisem o NOVOME PROLECU, kao sto je slucaj i sa Gudkajndovim DEBT OF BOPNES, pripovijest iz zbirka poslije izrodila u roman. Zaboravih napisati da je Kardov sjajni serijal poceo izlaziti kod nas, upravo zahvaljujuci NOCNOME LETACU, no samo je objavljana prva knjiga.

Ponajbolji sazetak SUMRAKA: prica o Beli Svan, djevojci prinudjenoj da bira izmedj' nekrofilije i zoofilije. Znam, znam, nevaljalo ali morao sam. GO TEAM JACOB!
Slika

Član
Član

Postod Orion u Pon Avg 02, 2010 9:12 am

Jah, izgleda da svi čekaju sajam. Posetio sam Nightflierov blog, pa vidim da se uskoro očekuju Srce zime i knjiga koju željno čekam- Dveri kuće smrti, od Stivena Eriksona. Čarobna knjiga najavljuje neke vampirske serijale.
Ne verujem da Skrobonjino delo liči na DenBrauna, mislim da to vredi pročitati.
Prošla godina je bila izvanredna za domaću fantastiku, čini mi se da se ove godine usporio hod. No, videćemo, ima još do
kraja godine.
SEKA je pritisla, pa i redovni kupci knjiga stežu kaiš, i biraju šta će da kupe : zato sve više raznih popusta, prodajnih akcija i sl.
Ja sam dugo kupovao ko i pre, ali bogami u zadnje vreme primećujem da sam osetno smanjio kupovinu, sve više idem i na razmene, pozajmljivanja itd. Ali, kupi se uvek makar jedna , dve mesečno, izvlači me taj maksimalni lagunin popust.
Alnari su me razočarali. Štancaju samo Kinga od fantazija, znaju da ima prođu, Džounsovu će nadam se ispratiti, a ne vidim im u najavi neke fantazi serijale.
Da, kad će taj Mistborn više ?
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod nightflier u Uto Avg 03, 2010 12:04 am

http://nightfliersbookspace.blogspot.com
Dread Lord, Father of Victories, Storm rider, Wild Huntsman, aid us now. Dark Goddess, Morrigú of the Crows, Red Hag of Battles, to You I dedicate the harvest of the unplowed field of war, and the blood to be spilled this day on Your earth. Be You both with Your children; and if this is my hour, then know I go most willingly to You.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Dec 05, 2004 3:06 pm

Postod mnb u Sre Avg 04, 2010 10:21 pm

Hor donjovoltskih pljosnatih crva misli da je do zastoja u domacoj Fantastici doslo zbog toga sto su nasi autori decenijama vjerovali da im nitko nece objaviti ista duze od dvadesetak autorskih kartica, pa su sada poput jelena uhvacenog farovima: zbunjeni i ukoceni u mjestu, dok malo dodju sebi, bice tu gomile lijepih stvari. Evo, Lijeteci mi je majmun skoro rekao da je vidio nekoliko novih domacih knjiga ( domacih autora ) ali izvinjavam se sto im nijesam zapamtio imena, no samo naslove im radova: EJTANA i PRELAZ, PROLAZ, to je u izdanju Tardisa, NOC MRTVIH SNOVA, would be BRASYL, zakljucujem po sadzaju, nekog malca od dvadesetak godina ( i mi Papazjanolinija za trku imamo! ) te TIHANA IZ ERGA Urosevica ( novo izdanje ), i MESEC BOJE PURPURA, ne sjecam se autora, o paralelnim svjetovima oko Beograda u kojima se krece djecak u potrazi za nestalom mu sestrom, sa svom silom mitoloskih bica, ovo je malo deblje i poskupo.

Sto se Skrobonje tice, daleko bilo da sugerisem ista slicno primisli kako mu se stil saobrazava Braunovom, vec da nije u pitanju triler toga tipa. Ako sam ista naucio citajuci fantastiku ovih djesetljeca ( a jesam tisucu stvari ) jest da ista ideja ili zaplet u rukama dvaju autora jesu sasvim drugacija iskustva. Interesira me sem tog teksta koji ce izaci u tim novinama hoce li ijedna publikacija ispratiti Skrobonjin roman. Sem ako nije zasao na teritorij Vidojkovicevog mlacenja prazne propagande, nece, smjem se okladiti.

O, izaso je i KOSKA SMEK i VESTICJA NEDELJA, to je Vin Dzonsova, njen CHRESTOMACI serijal, i jos nesto no sada sam zaboravio sto, ali opet djecije...
Slika

Član
Član

Postod Perin u Sre Avg 04, 2010 10:48 pm

Imaš od domaćih Đavo i Mala gospođa, od Đorđa Milosavljevića. Dobio sam roman na poklon, zasada izgleda kao Strah i Njegov Sluga od Novakovićeve. Prolaz je roman prvenac Biljane Malešević, (ili bi ove druge devojke, zaboravih - ustvari, žene), koliko sam čuo nije loš za prvenca.
Književni prikazi, osvrti, eseji, kritike: http://klub-knjige.blogspot.com/
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 4:17 pm

Postod Orion u Pet Avg 06, 2010 8:07 am

Prolaz je od Bilje Malešević, a Mesec boje purpura je izdanje EG, pa samim tim i cena, čini mi se preko 1000 din.
Ali mislim da je reč o knjizi prevashodno namenjenoj deci, tinejdžerima ?
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod mnb u Ned Avg 08, 2010 8:36 pm

Hajde ako netko cita vec ta izdanja domacih pisaca, molim vas i da napisete stogod detaljnije o njima. Lako je naci informacije o stranim piscima: o domacima se nist ne zna, izuzev ako ste clan "Lazara Konjakcica", ili ih licno poznajete. Malo o sadrzaju, pa misljenje o spisateljskim sposobnostima.

Gladah FURRY VENGEANCE ( djetinjim, a i obozavam Brendana Frejzera ), i u jednoj sceni Bruk Silds, koristi nestoi sto mi se cini da je Amazonov Kindle urjedjaj, samo je velicnie velike svjeske. Mada i dalje mislim da se nikada nece draz papirnatoga otjelotvorenja moci nadomjestiti takovim citacima, ukoliko bi Amazon prosiril svoju mrezu i ka Balkanskome poluotocju, bi li se moglo lakse dolaziti do izdanja? Mislim da se tu ukidaju troskovi ikakvoga transporta, a knjige bi trebalo da su cjenama u rangu dzepnjaka, mozda malcice skuplje, i svakako bi bio veci izbor... no naravno, to je Fantastika, heh...
Slika

Član
Član

Postod nightflier u Uto Avg 10, 2010 12:03 am

http://nightfliersbookspace.blogspot.com
Dread Lord, Father of Victories, Storm rider, Wild Huntsman, aid us now. Dark Goddess, Morrigú of the Crows, Red Hag of Battles, to You I dedicate the harvest of the unplowed field of war, and the blood to be spilled this day on Your earth. Be You both with Your children; and if this is my hour, then know I go most willingly to You.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Dec 05, 2004 3:06 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Fantasy knjige