Skoknuh malo danas do sajma, niš posebno.. nisam pazario nikakvu knjigu, ali jesam strip

, pošto na sajmu traje popust Belog puta, npr. izdanje od 1200 košta 960, a od oktobra će kažu povećati cene.
Možda još jednom odem do kraja sajma, ali ne nadam se nekom boljem pazaru. Vrlo mršavo, kada sam došao pola izlagača tek iznosi knjige, većina prodavaca deluje otsutno i potpuno nezainteresovano, a ponuda fantastike je vrlo tanka.
Čak i onaj ,, pravi '' sajam u martu je bio loš, mala poseta, slaba kupovina, čujem da neki izlagači neće ni doći sledeće godine, jer je zakup preskup u odnosu na posetu i profit. Tako da manje više, nekako se jedino uzdam u BG Sajam za solidnu kupovinu.
Što se tiče MNB i njegovih letećih agenata

, otkriću im jednu informaciju. Ulica Kralja Aleksandra 10, uđete u pasaž, i nekim zavijutnim stepenicama gore, i stićete u Klub ljubitelja stripa. Koji više ne radi, osim što od 10-14 časova prodaju stripove i knjige. Čovek ima brdo stripova i nekih starih sf knjiga. Pazario sam za drugara komplet Helikonije, i sebi i bratu stripove Aster Blistok, e sad imao je više kupaca, jedan je ušao odmah posle mene, i naivno spomenuo da je čuo za ,, rasprodaju '', jer sam ja ljubiteljima fantazija na jednom drugom sajtu javio za ovaj bogati rudnik materijala

. E, tu naravno počinju ,, naša posla ''.
Prodavac nije tupav, skužio je da su ljubitelji fantazija saznali za prodaju, i počeo je da diže cene. Meni je dao po staroj ceni, ali ovom momku je već lupao veće cene. Tako da nek se leteći ne iznenade ako ono što je bilo 300, sad bude 600.
Imao je nekih Kentaura kojih je prodao, ima Polarisa, Asimova, Klarka, Herberta, nekoliko Vulfova-Urt novog sunca i slično, i još toga, al ne mogu svega da se setim.
Elem, za ovo u EG prvi put čujem, čitao sam im opis na sajtu, neka mešavina trilera i horora, okruženje i radnja bar obećavaju zlokobnu i napetu atmosferu, e sad koliko se to uspešno uradilo.. sumnjam da je to neko kod nas čitao, ali ja bih rizikovao, davao sam pare i za prava sranja, ovo bar prema sadržaju obećava.