[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 379: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
www.tolkien.rs • Pogledaj temu - NOVE KNJIGE

NOVE KNJIGE

Koje ste čitali i šta biste preporučili

Moderatori: High Duke, rinsvind

Re: NOVE KNJIGE

Postod mnb u Pon Sep 20, 2010 9:48 pm

@VISOKI VOJVODA: Za Poni samo najbolje, sto naravno podrazumeva ucestvovanje Hora donjovoltskih pljosnatih crva, koji se zahvaljuje na vasoj nesumnjivoj brizi dase ne izmore, no porucuju da su orni oni za svaku diskusiju. A Novikovu cu opsirno prikazati u neko dogledno vrijeme, cim otkrijem po koliko knjiga namjeravaju napraviti film.

@GORBASH: Kolega, vi ste novi ovdje, mislim u smislu da ste se pridruzili nakon restruktuacije sajta, te ste uskraceni za mnoge moje radove. Vjerujte kolegi kada ustvrdi da je gornji prikaz, u svakom slucaju, za ono sto inace radim, sazet. Evo primjerice, moj komentar ASSASSIN'S CREED srece drugi nivo DISNEY'S ALLADINA je sazeto slijedece: kako je Eriksonu zelja za pisanjem potjekla iz igranja stonih RPG igara, ne treba se cuditi onda ophrvanosti njegaova djela stereotipima klasa, motivacija opisa likova i vrsta koji se provlaxce tuda i svakako ce one starije podjsetitti na neke konzolske i stare RPG-ove a one mladje na kompjutorske igre nove generacije ( jedan od nivoa u ALLADINU zahtijevao je da prijedjete krovove dok vas strazari i ptice omijetaju u tome ). Sajt ce se zabagovati kada konacno postujem vodic kroz gej kinematografiju, kako od kolicine teksta tako i od posjete.
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 11:39 am

Postod High Duke u Uto Sep 21, 2010 3:20 am

Obavio sam operaciju, pobrisao uvredljive postove, razdvojio temu, izvrsio transplantacije delova postova. Ako iko ima nameru da ozbiljno i kulturno raspravlja o tome da li domaci pisci znaju da pisu ili ne, moze to da ucini na novoj temi: http://tolkien.rs/viewtopic.php?f=14&t=22983&start=0

@Djox: Ako ti smeta mnb, nemoj da citas njegove postove, obilazi ga, radi sta znas i umes, ne zanima me. Necu vise da vidim da se po milioniti put ponavlja ista rasprava na isti bezobrazan i uvredljiv nacin. Ako vidim jos jednu uvredu, iz mesta lupam ban na mesec dana.
Let your blows fall because faith is my shield and valor is my sword

A knight is sworn to valour
His hearth know only virtue
His blade defends the helpless
His might upholds the weak
His words speak only truth
His wrath undoes the wicked
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Jul 05, 2002 10:32 am

Postod DjoX u Uto Sep 21, 2010 12:09 pm

Oh neeeeeee samo ne ban! Nema veze nemoj da banujesh to je so 2006,vidi ako mozesh da prunujesh! ;D
Slika
http://www.myspace.com/lepojevic
"I would have liked to insult you, but the sad truth is that you wouldn't understand me."
"I'm smiling. That alone should scare you."
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Maj 07, 2004 2:12 pm

Postod DjoX u Sre Sep 22, 2010 1:47 am

Ne ozbiljno,do neba bih ti bio zahvalan ako bi mogao da me prunujesh!
Slika
"I would have liked to insult you, but the sad truth is that you wouldn't understand me."
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod mnb u Sre Sep 22, 2010 6:43 pm

Daj nema potrebe da budes tako na kraj srca, kakvo prunovanje i gluposti! Hoces da pljujes po necemu sto ja citam i volim, eno ti ( na izvol'te ) tema o Simonsu, znam da vecina ovdje ima njega na zubu, pa raspali ( no mozes misliti koliko cu se uzbuditi ). Mislim da sam vidio nekog DJOX-a na Krstarici i uopce nije kao ovaj ovdje, pa ne bi bilo zgorega da nam taj pogostuje koji puta. Nema usitinu razloga za takovu dramu, niti predstavljanje bilo cega sto ja napisem kao vrbovanje u sektu, kao ni primanja bilo cijeg misljenja tako k srcu: valjda je najbitnije sopstvjeno misljenje. ( Hor donjovoltskih pljosnatih crva gleda u monitor, u mene, u monitor, mene, kutiju pilula, mene, monitor, pilule, mene... vec mi se vrti u glavi... ne razumijem sto hoce... )
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Postod DjoX u Čet Sep 23, 2010 2:52 am

Jel ide auto-prun posle -100 karme ili neki taj fazon,jer je inace besciljno! Tuzan dan je doshao kada moram da kazem da gotivim simonsa,iliti prve 2 knjige hiperiona,o izbljuvotino mrtva!
Slika
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod mnb u Čet Sep 23, 2010 11:31 pm

Pa dobro, siguran sam da ces vec naci nesto. Evo, svidio mi se pilot za ovu seriju, THE EVENT, pogledaj, traje nekih 45 minuta, otvori temu i ispljuj. A vjeruj mi naci ces dosta razloga za pljuvanje. Mada sam se ja toipo od drazesti gledajuci... sve do dva minuta pred kraj... vidjeces... to mi se nije svidjelo. Znas takodjer da volim ZEMLJOMORJE, LETOPISE TOMASA KOVENANTA, NEVERNIKA, sto sam gotovo siguran da nalazis najbjednijim knjizevnim produktima druge polovice dvadesetoga vijeka, pa mozes i napisati stogod o tome. Samo prestani s durenjem poput maloga djecaka sto nece da se igra s ostalom djecom iz nekog nadrealnoga razloga, kada se tako ne ponasas na Krstarici. Zanimljivo da nijesi primijetio i moje prisustvo tamo. Uistinu me iznenadilo sto ti se svidio HIPERION CANTOS, mislim polovica, ako smijem predloziti duologiju o trojanskome ratu na Marsu za slijedecu knjizevnu ekskurziju? Ili TEROR, kraci je, ima obnazenih djevojaka, cudovista, puskaranja, homofobije, legendi, opasnosti, svega sto cini dobru avanturu. Ili ako zelis sve to, samo krace, mozes iscitati BRAZIL. Pa napises stogod. I opet, bez tih zudnji za prunovanjem!
Slika

Član
Član

Postod mnb u Pon Sep 27, 2010 8:52 am

Na Lagijuninome sajtu postavljeno je da su objavili jos ejdnu Kolfeerovu knjigu o Artemisu Faulu. Odavna sam im vec izgubio broj, pa ne znam ni koja je po rijedu no ni o cemu se tu sada vec radi. No uvjeren sam da ima ljubitelja, pa neke poblize informavije bi bile dobrodosle. Takodjer sam iz izvora bliskih izvorima bliskim izvorima koji se druze sa izvorima bliskim Lagijuni nacuo da se uskoro pojavljuju MAGLENKE, tj. prva knjiga.
Slika

Član
Član

Postod babakarniang u Sre Sep 29, 2010 11:41 am

EKSKLUZIVNA VEST: IJAN MEKDONALD ĆE BITI GOST "PALADINA" U BEOGRADU ZA VREME ODRŽAVANJA SAJMA KNJIGA 29. I 30. OKTOBRA 2010. KADA ĆE RAZGOVARATI SA SVOJIM ČITAOCIMA I POTPISIVATI KNJIGE. DETALJAN PROGRAM MEKDONALDOVOG BORAVKA OBJAVIĆEMO PRED POČETAK ODRŽAVANJA SAJMA. POZIVAMO VAS DA SE DRUŽITE SA NAJVEĆIM PISCEM MODERNE FANTASTIKE!
Član
Član

Pridružio se: Uto Dec 19, 2006 12:05 am

Postod mnb u Čet Sep 30, 2010 11:26 pm

Vise nego lijepa vijest. Tko ode da bude iznimno prijazan i da mu kaze kako ga volimo i cijenimo - obrukali ste nas kod Keja i nemojte da se to ponovi INACE CE BITI PREZENTACIJA! SA SLAJDOVIMA! Stariji clanovi ce mladjima potvrditi da je to nesto cemu se nikako ne moze radovati! Lijepo bi bilo kada bi Skrobonja uspio izdatiu jos neku njegovu knjigu prije samog dolaska da ima covjek sto potpisivati - ARES EXPRESS i RIVER OF GODS, recimo. Obratiti paznju na "i". Uzgred, da im vec ne skidam kapu, sada bi im skinuo. paladinu, mislim. Mada bi volio jos nekaj SF-asticnoga. I malo Horrora.

U Americi je bestseler knjiga Pitakusa Lora, prva od projecitranih sest, o grupi tinejdzera koji su vanzemaljci pobjegli pred osvajacima sto su pokorili njihov planet. Ima ih devet, no zli vanzemaljci salju svoje ubojice koji zbog nekakve tradicije eliminisu redom djecu, dok ne dodjeu do broja cetiri, koji im zadaje posebite muke. Knjiga se zove I AM NUMBER FOUR. Zanimljivost je da je pseudonim ( nijeste valjda mislili da postoji itko tko bi imao takvo sjajno ime i prezime ) koriscen da bi se jedan od dva pisca zastittio jer je u pitanju prevarant kojeg je razotkrila Opra Vinfri kao lasca i fabrikanta svoje toboznje autobiografije - ili stogod slicno, nijesm nesto obracao paznju, jer su naravno vec adaptirali prvu knjigu i pogledajte tko igra:

Dajana Argon! Svi koji ne gledaju HOR sada ce moci vidjeti kako je sjajna i talentirana! Ovo je ironicno, jer sumnjam da ce u ovakvoj bedastoci moci da pokaze ista. No, imamo i Aleksa Petifera ( sjetit cete ga se iz neuspjele ekranizacije Horoviceva romana o ALeksu Rajderu te reklame za konstantno pomjerani BEASTLY ) te Dzejka Abela ( talentirani momak koji je igrao Luka u neuspjeloj ekranizaciji Riordanova romana o Persiju Dzeksonu ) te Timotija Olifanta koji je apsolutno nepoznat glumac za kojega vjerojatno nijeste culi ( mada ga na jednom forumu zovu Sex on Legs, milsimo da je stvarni newumjesno tako objektivizirati netkoga tko nije poznat i tko nije Bili Zejn - prim. Hora donjovoltskih pljosnatih crva ).
Slika

Član
Član

Postod Perin u Pet Okt 01, 2010 12:20 am

Ijan Mekdonald dolazi, to sam znao odavna, sorry što nisam podelio sa vama. Dolazi da prezentuje zbirku priča u izdanju Paladina (prva zbirka priča ovakvog tipa, priredio Skrobonja, prvo izdanje u svetu je u Paladinu, zove se Knjiga izgubljenih snova), a verovatno sam i ja u BGu na sajmu ove godine, tako da ću ići... Mada imam neki dogovor da se nađem sa njima dan ranije ;)

Brazil sam pazario u BL na sajmu kad sam radio, trenutno čitam, odličan je wordsmith stvarno :) Utisci kad završim, mada ako je u rangu Bespuća, onda je super :) (Ne volim tvrdi SF ali sam Bespuće stamanio relativno brzo :) )
Književni prikazi, osvrti, eseji, kritike: http://klub-knjige.blogspot.com/
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 4:17 pm

Postod babakarniang u Pet Okt 01, 2010 12:51 pm

A zna li neko jel ove tri nove knjige u Alnariju imaju veze sa sf-om, hororom ili fantasy-jem???

Ketlin Kent
KĆI NEVERNICE

Vilijam Gledston
DVANAESTI DAN

Mišel Zink
PROROČANSTVO SESTARA
Član
Član

Postod Perin u Pet Okt 01, 2010 1:33 pm

Gledston ima sa fantastikom...za ovo ostalo ne znam.
Književni prikazi, osvrti, eseji, kritike: http://klub-knjige.blogspot.com/
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 4:17 pm

Postod babakarniang u Pet Okt 01, 2010 9:57 pm

Prvo mi je sumnjivo mozda je horor a mozda istoriski roman o Salemu trece izgleda kao neka fantastika aj ako neko sazna nek javi.
Član
Član

Postod High Duke u Sub Okt 02, 2010 10:21 pm

Trece je tinejdž gotik triler u necemu sto bi trebalo da bude moj prevod, ali vise ne lici na to.
Let your blows fall because faith is my shield and valor is my sword

A knight is sworn to valour
His hearth know only virtue
His blade defends the helpless
His might upholds the weak
His words speak only truth
His wrath undoes the wicked
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Jul 05, 2002 10:32 am

PrethodniSledeća